Provocarea designerilor în ultimii ani a fost aceea de a transforma spațiul de locuit într-un „acasă” confortabil, care răspunde tuturor nevoilor de relaxare, lucru sau socializare ale proprietarilor. Mai mult, gândul de a trăi deasupra străzilor aglomerate ale orașului, de a admira zi de zi din propria bucătărie sau living o priveliște panoramică spectaculoasă, cu spații mari de sticlă care îți permit să te bucuri de oraș într-un fel unic, a devenit în ultima vreme extrem de atrăgător.

Vizita Haute Culture într-un penthouse semnat Lemon Interior Design a scos la iveală o atmosferă contemporană, dar foarte primitoare, cu accente îndrăznețe și priveliști care taie răsuflarea.

„Credem cu tărie că un spațiu trebuie să reflecte personalitatea celui care locuiește acolo. În egală măsură este important să cunoști foarte bine stilul de viață al viitorului rezident, ce fel de activități îi fac plăcere în timpul liber: dacă, de exemplu este pasionat de gătit, cu siguranță un accent deosebit va fi pus pe zona de gătit. Dacă este o persoană tânără, cu un stil de viață dinamic, cu siguranță își va dori integrate în locuință spații special gândite pentru petreceri, poate chiar o sală de cinema sau un bar, iar dacă vorbim de o familie cu copii, atunci locurile de joacă, sala de studiu sau chiar o piscină interioară pot fi luate în calcul”,

spune Cristina Căpitanu.

La rândul ei, Elena Oancea adaugă:

„Pentru noi, designul respectă un principiu simplu: creativitatea individuală este un trend în sine, un joc al tuturor culorilor și texturilor existente, aplicate pe profilul și stilul de viață sau de business al clientului. Ne place să folosim în conceptele noastre de design linii care nu se demodează, culori calde, de pământ, materiale naturale, cum sunt lemnul, marmura, piatra, pe care să le «spargem» cu accente care dau atitudine spațiului.”


Loading...