3 cuvinte care pot schimba comportamentul oamenilor

  • 785 afişări
3 cuvinte care pot schimba comportamentul oamenilor

08 decembrie 2015

Cuvintele au o mare forţă asupra psihicului nostru şi asupra mediului înconjurător. Ele au un rol terapeutic foarte mare, pentru că pot oferi speranţă, încredere, pot vindeca sau dimpotrivă pot distruge. Oare ştim să folosim forţa cuvintelor benefice?

Povestea psihologului hawaian, care a vindecat sute de pacienţi din Spitalul de Stat din Hawai, este foarte cunoscută în rândul terapeuţilor. După ce medicul Ihaleakala Hew Len a fost numit şef de secţie la Departamentul de Stat pentru Sănătate din Hawai s-a observat o schimbare în comportamentul pacienţilor.

Toţi pacienţii internaţi aveau la activ violuri, crime, abuz de droguri şi aveau un comportament agresiv.

Timp de trei ani, medicul a lucrat de la distanţă cu pacienţii, doar pe baza fişelor acestora. Dr Hew Len a repetat în fiecare zi, pentru fiecare pacient în parte, următoarele cuvinte: ’’Te iubesc! Te rog, iartă-mă. Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat în mine şi ţi-a creat problema aceasta. Mulţumesc!’’

Rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase, pentru că comportamentele violente ale bolnavilor au dispărut şi pacienţii au devenit paşnici şi comunicativi. Dacă până atunci personalul medical abia rezista să lucreze în acel mediu, după un timp au avut surpriza să descopere că pacienţii şi-au schimbat comportamentul.

Mai târziu aceasta a devenit "Terapia Iertării" în care oamenii sunt încurajaţi să spună "Te iubesc; Te rog, iartă-mă" pentru orice problemă din viaţa lor. Terapeuţii susţin că prin aceste cuvinte putem purifica amintirea sau programul mental pe care-l împărtăşim cu alţi oameni şi care ne creează problemele.

Aceste probleme sunt amintiri care revin sau programe mentale, care se purifică prin iubire şi iertare, implicit prin asumarea totală a responsabilităţii. Când cerem iertare, acceptăm că suntem responsabili pentru problemele noastre şi ne recunoaştem libertatea de alegere.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!