Crezi că mănânci sănătos? Nutriţionistul Ligia Pop te contrazice

  • 1939 afişări

Crezi că mănânci sănătos? Nutriţionistul  Ligia Pop te contrazice

10 mai 2017


Unii oameni cred ca daca zilnic consuma doar anumite alimente se vor bucura de sanatate, sau daca vor consuma zilnic morcovi, vor avea o vedere buna, sau daca vor consuma zilnic sfecla rosie vor avea un sange fara toxine sau daca vor consuma seminte de chia, nu vor avea carente de minerale si proteine.

Iata, în continuare, câteva dintre greşelile pe care oamenii care cred că mănâncă sănătos le fac, în opinia nutriţionistului Ligia Pop.

- Consuma alimente sănătoase în exces
"Este una dintre cele mai mari greseli facute de cei care considera ca mananca sanatos. Un aliment indiferent cat de sanatos este, nu trebuie consumat zilnic, cu mici exceptii. Doar aceste alimente pot fi consumate zilnic: sucul de grau, algele marine si vlastarii. Restul trebuie alternate de la zi la zi, de la saptamana la saptamana, mergand pe principiul ca trupul uman are nevoie de o paleta vasta de nutrienti pentru a asimila ceea ce are nevoie", arata Ligia Pop.

- Consuma cantitati mult prea mari de preparate bogate in gluten si amidon

"Aici intra toate deserturile „sanatoase” care trebuie consumate cel mult odata la doua saptamani, cantatiti mari de mancaruri care contin cartofi, orez, dovleac care trebuie consumate cu masura, cel putin de 2-3 pe saptamana nu zilnic".

- Consuma foarte multe preparate din nuci si seminte chiar si crude, care trebuie mancate cu masura, adica un pumn cam de trei ori pe saptamana.

- Cred ca organele responsabile de curatarea organismului (ficatul si rinichii) au capacitatea sa elimine chimicalele fara sa fie ajutate.

"Asta este cea mai mare prostie pe care am auzit-o eu vreodata. Acest lucru era posibil acum 50-100 de ani, insa s-au intamplat multe de atunci. Omul si-a pierdut aceasta capacitate naturala odata cu poluarea de pe toate planurile (substante otravitoare si radioactive din aer si pamant, metalele grele prezente in apa potabila, noxele emise continuu de fabrici si automobile, radiatiile antenelor de telefonie si radio, radiatiile emise zilnic de aparatura din casa, poluarea de la sol datorita cantitatii mari de pesticide si erbicide folosite inca din anii ’50-60 in Romania sau poluarea din interiorul pamantului care se transmite peste tot prin panza freatica etc.)"
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: ligia pop , greseli