Ceai de urzica - efecte benefice si contraindicatii

Ceai de urzica - efecte benefice si contraindicatii

Ceai de urzica - ajutor in cura de detoxifiere

07 ianuarie 2011 Luiza Burhai Redactor

Ceaiul de urzica este unul dintre cele mai folosite sieficiente leacuri pe care le avem.

Planta de urzica este recunoscuta pentru actiunea ei beneficaasupra organismului, iar cei care consuma ceai de urzica pot ficonvinsi de terapia prin urzica.

Ceaiul de urzica vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreazasistemul de aparare al organismului, eliminand stari de anemiesau astenie (depresia desezon).

Cei ce consuma ceai de urzica vor simti actiunea bactericida,planta limitand sau inlaturand multiplicarea bacteriilor. Deasemenea, fluidifica secretiile bronhice si favorizeaza eliminarealor prin expectoratie. Bea ceai de urzica si combate tusea,cazuri de bronsite sau astm.

Daca te decizi la o cura pe baza de ceai de urzica vei vindeca sibolile si inflamatiile cailor urinare, precum si retentia urinarapatologica. Avand in acelasi timp un efect usor laxativ, esterecomandabil mai cu seama intr-o cura deslabire.

Ceaiul de urzica stimuleaza metabolismul si secretia bilei, ceapancreatica, gastrica si intestinala. Stimuleaza totodataperistaltismul intestinal si digestia. Combate diareea, dizenteriasi starile inflamatorii ale mucoasei tubului digestiv.

Activeaza procesele fiziologice de formare a eritrocitelor,leucocitelor si trombocitelor; fluidifica sangele si scadecontinutul de glucoza din sange.

Ceai de urzica - uz extern

Ceaiul de urzica activeaza regenerarea tesuturilor siepitelizarea, cicatrizand ranile si fiind folosit cu precadere intratamentele cosmetice.

De asemenea, un tratament cu ceai de urzica este tonic capilar sicombatematreata. Urzicile proaspete sau uscate (cat luati cu ambelemaini de 10 ori) se pun intr-o oala de 5 litri cu apa rece si seincalzesc incet, pe foc mic, pana la fierbere, dupa care se lasa sastea 5 minute.

Daca se folosesc radacini de urzici, se pun 2 maini pline deradacini sa stea peste noapte in apa rece, se incalzeste totul adoua zi pana da in clocot si se lasa sa stea 10 minute. Pentruspalatul pe cap ar trebui intrebuintat in acest caz sapunmedicinal.

Ceai de urzica - contraindicatii


Datorita actiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzicipoate cauza un dezechilibru electrolitic. Cei care consuma in modrepetat planta de urzica trebuie sa aiba grija ca in dieta lorzilnica au introdus destul potasiu.

Cercetarile de laborator au dovedit ca urzica determinacontractiile uterului, deci si femeile gravide ar trebui sa sefereasca de consumul de urzica.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!