"Licoarea nemuririi". Ce bea regina Letizia ca să fie sănătoasă şi mereu suplă

  • 3081 afişări


"Licoarea nemuririi". Ce bea regina Letizia ca să fie sănătoasă şi mereu suplă

17 mai 2018

Galerie foto

Regina Letizia, cum să porţi stiletto roşii cu stilRegina Letizia, cum să porţi stiletto roşii cu stilRegina Letizia, cum să porţi stiletto roşii cu stilRegina Letizia, cum să porţi stiletto roşii cu stil


Este vorba de un elixir de sănătate foarte la modă pe care îl beau şi celebrităţile, cum ar fi Gwyneth Paltrow sau Leonardo di Caprio.
 


Este vorba de ceaiul kombucha, care mai este numit ceaiul nemuririi. Nutriţionioştii spun că această licoare care a devenit preferata reginei Letizia a Spaniei, în vârstă de 45 de ani, ajută la slăbire, dezintoxică organismul şi întăreşte sistemul imunitar, scrie ziarul “El Mundo”.

Ceaiul Kombucha este o băutură pe bază de ceai verde, roşu sau rooibo, fermentată de o colonie de bacterii şi drojdii. În timpul procesului de fermentare, zahărul se separă, sub acţiunea bacteriilor şi a drojdiilor, obţinându-se o băutură acidulată răcoritoare, asemănătoare cu kefirul.

 Este foarte bogat în vitamine, enzime, acizi organici esenţiali, minerale şi fier. Băutura poate să fie preparată şi în casă: se fierbe un litru de apă, în care se pun trei plicuri de ceai, negru, verde sau rooibos. Se lasă la infuzat 15 minute. Se scot pliculeţele de ceai şi se adaugă 100 de grame de zahăr, se amestecă ca să se dizolve, după care se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se pune într-un vas de sticlă împreună cu “o mană de kombucha”, sau “ciuperca nemuririi”, care este de fapt o colonie de ciuperci ce poate fi achiziţionată de la diverşi producători. Se acoperă cu o pânză ca să se evite contaminarea şi să fie lăsată să respire. Se lasă să fermenteze circa 10 zile la umbră, la temperature între 23º şi 27º. Apoi se verifică PH-ul, care trebuie să fie 3 pentru ca licoarea să fie gata pregătită. Băutura se pune îm sticlă şi se lasă să se odihnească 5 zile.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: regina , ceai