Livia Dilă se luptă de 13 ani cu o afecţiune serioasă: "S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele"

  • 3841 afişări
06 noiembrie 2018
Livia Dilă se luptă de 13 ani cu o afecţiune serioasă: "S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele"

Galerie foto

Livia Dilă se luptă de 13 ani cu o afecţiune serioasă: "S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele"Livia Dilă se luptă de 13 ani cu o afecţiune serioasă: "S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele"Livia Dilă se luptă de 13 ani cu o afecţiune serioasă: "S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele"Livia Dilă se luptă de 13 ani cu o afecţiune serioasă: "S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele"
 
 
Afecţiunea este devastatoare pentru organismul uman şi poate sa fie controlată doar prin regim alimentar, medicaţie şi un stil de viaţă sănătos.
Foto> Facebook
 
Livia Dilă se numără printre cele 2 milioane de români care suferă la ora actuală de diabet.
"S-a întâmplat la un control, când mi-am făcut analizele. Nu le făcusem de multă, multă vreme. Acum le fac o dată pe an şi vă dezvălui cum reuşesc. Am decis să fie în prima săptămână după ziua mea. E un cadou pe care mi-l fac, aşa am grijă de mine", a spus Livia Dilă pentru csid.ro.
 
" Am aflat că la baza diabetului de tip 2 stau stresul şi alimentaţia incorectă, lipsa de sport, de mişcare. Abia când am rememorat viaţa mea de până atunci, mi-am dat seama că nu mâncam dimineaţa, beam multă cafea, prânzul era pe fugă, un pachet de biscuiţi, produse de patiserie. În schimb, seara, mâncam mult, pâine, ciocolată etc. Uneori şi noaptea deschideam frigiderul şi mâncam ceva, tot cu pâine. Deşi am făcut sport de performanţă, handbal, până aproape de sfârşitul liceului, trecuseră ani buni de când nu mai făcusem mişcare deloc.
 
"Am devenit foarte atentă la lista de alimente interzise şi la cele pe care trebuie să le mănânc cu măsură. Am citit câte ceva, dar nu este uşor, în prima fază. Trebuie să te schimbi total. Trebuie să cântăreşti tot ce mănânci. Am aflat cu surprindere că 100 de grame de fruct înseamnă jumătate de măr mai mare. Atât se consumă la gustare. Totul trebuie cântărit, inclusiv fructele. Două felii de pâine au 40 de grame şi este maximul la o masă.
In 2012, Livia Dila lua decizia sa-si incheie socotelile cu postul public de televiziune, si-a schimbat viata radical si s-a dedicat ajutorarii persoanelor aflate in aceeasi situatie cu ea, diabeticilor.
 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: livia dila , diabet