REŢETĂ: Cum să prepari corect micul dejun al campionilor, cu ou ochiuri şi avocado

  • 215 afişări
REŢETĂ: Cum să prepari corect micul dejun al campionilor, cu ou ochiuri şi avocado

19 septembrie 2018 Alexandra Necsoiu

Cristina Mihaela Dorobanţu, frumoasa prezentatoare a rubricii “Secrete Între Fete”de la Kanal D, este admirată de sute de mii de oameni pe reţelele de sociale şi la televizor. Are un corp perfect şi este adepta unui stil de viaţă sănătos ce se bazează pe un plan alimentar echilibrat şi, mai nou, pe sport făcut la sală alături de Maria Bendris, Campioana Naţională la Bodyfitness.

 

Vedeta are zi de zi un program foarte încărcat, este mereu prinsă între orele de filmare, montaj, redacţie, emisiune, evenimente, aşa că ştie că un mic dejun sănătos îi va garanta că va încheia o zi de muncă cu succes.

 

“Sunt mereu pe drumuri şi în continuă mişcare, aşa că am nevoie de energie şi de concentrare şi nu sar niciodată peste micul dejun. Îmi place să gătesc, am multe reţete care se fac în doar câteva minute, iar preferata mea este toast-ul cu avocado şi ouă ochiuri. Sunt sigură că, dacă o veţi încerca, va crea dependenţă şi, aşa cum mi s-a întâmplat şi mie prima oară, cel puţin două săptămâni veţi mânca doar asta dimineaţa”, declară Cristina Mihaela.

 

Reţeta este pe cât de sănătoasă şi plină de nutrienţi, pe atât de uşor de realizat.

 

“Se pregăteşte foarte uşor şi veţi căpăta energia de care aveţi nevoie zi de zi. În plus, este şi prietenoasă cu silueta.

 

Ingrediente:

 

  • 2 felii de toast integral
  • 2 ouă
  • 1 avocado
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 4-5 fire de arpagic (opţional)
  • sare, piper (după gust)

 

 

Mod de preparare:

 

1.    Într-un bol adăugăm avocado, sucul de lămâie, sare, piper, firele de arpagic tocate şi puţin ulei de măsline. Cu ajutorul unei furculiţe, presăm şi amestecăm ingredientele până totul devine o pastă.

2.     În mjlocul fiecărei felii de toast, cu ajutorul unui cuţit, conturează forma unui cerc cu diametrul de aproximativ 3-4 cm şi taie-l din felia de toast.

3.     Pune puţin ulei de măsline într-o tigaie non-aderentă, iar când aceasta s-a încins, adaugă feliile de toast şi cercurile de pâine.

4.     Când au prins o culoare aurie, cam după 2 minute, întoarce-le pe cealaltă parte şi adaugă în mijlocul feliilor de pâine câte un ou.

5.     Presară peste fiecare ou puţină sare şi piper şi acoperă tigaia cu un capac.

6.     Cercurile de pâine se vor prăji imediat. Aşa că le poţi scoate pe o farfurie mai repede.

7.     Ouăle vor fi gata cam în 3-6 minute, depinde de cum le preferi.

8.     Când sunt gata, pune fellile de tost pe o farfurie şi asezonează-le cu pasta de avocado.

9.     Serveşte-le imediat pentru că sunt delicioase atunci când sunt calde”, explică vedeta.

 

Preparatul este sănătos, nutritiv şi are un aspect interesant, astfel că sunt mari şanse să fie plăcut şi de cei mici mai pretenţioşi.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!