7 trucuri pentru un cozonac delicios de la Cătălin Scărlătescu

  • 242 afişări
7 trucuri pentru un cozonac delicios de la Cătălin Scărlătescu

04 aprilie 2017

A face un cozonac delicios este o reală provocare.  Un cozonac bun depinde de calitatea făinii, de timpul dedicat frământării, de cât de bun este cuptorul (să nu ardă, să coacă bine pe toate părţile, să aibă intensitatea flăcării potrivită) şi de multe alte secrete.

Respectă întocmai reţeta aleasă şi ţine cont de următoarele trucuri propuse de Chef Catalin Scarlatescu. Te vor ajuta să ai cozonaci gustoşi şi pufoşi.

 

  1. Ingredientele trebuie să aibă aceeasi temperatură! Scoate-le din timp, aproximativ cu 3-4 ore înainte pentru a le permite să ajungă la temperatura camerei.
  2. Dospitul se face la o temperatură de 35 de grade şi umiditate  80.
  3. Pentru copt, cuptorul trebuie încălzit la 160 de grade iar spre sfârşit temperatura trebuie coborâtă la 140 grade, pentru a îi perimte cozonacului să se coacă bine.
  4. Bucătăria trebuie să fie călduroasă şi, după ce faceţi aluatul, e bine să nu deschideţi uşa sau geamul, pentru a nu se face curent.
  5.  Toate ingredientele lichide trebuie să fie călduţe – nu foarte fierbinţi, nu foarte reci.
  6. Vasul în care frământaţi aluatul trebuie să fie călduţ. Pentru asta, îl puteţi clăti cu apă fierbinte şi apoi şterge foarte bine.
  7. Cozonacul va avea o culoare frumoasă dacă mixati ouăle cu puţină sare.

 

Scărlătescu este atât de pasionat de acest desert încât, recent, a lansat pe piaţă propria sa reţetă, Cozonacul, alături de Dulce şi Ceva în plus.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: cozonac , paste , scarlatescu