Cum să faci panettone cu stafide. Reţeta pentru cel mai bun cozonac italian

  • 807 afişări

Cum să faci panettone cu stafide. Reţeta pentru cel mai bun cozonac italian

12 decembrie 2017



Ca şi în cazul cozonacului românesc, panettone e mult mai gustos dacă îl prepari în casă.

Ingrediente:
420 g făină
3 ouă
60 ml apă
60 ml lapte
1 pliculeţ drojdie uscată
5 linguri unt
100 g zahăr
coaja de la 1 lămâie
coaja de la 1 portocală
100 g stafide (1/2 negre, 1/2 aurii)
50 g merişoare uscate
esenţă vanilie
un praf sare
2 linguri coajă de portocală confiată


Cum se prepară:
Într-un castron, amestecă laptele cu apă şi presară drojdia. Lasă mixtura deoparte 5-10 minute, până devine spumoasă. Adaugă 4 linguri de făină şi una de zahăr, amestecă şi acoperă recipientul cu folie de plastic. Ţine maiaua obţinută la cald pentru 30 minute.

Bate ouăle cu zahărul rămas, esenţa de vanilie, coaja de lămâie rasă şi coaja de portocală rasă. Adaugă apoi maiaua crescută, făina, untul la temperatura camerei, praful de sare şi frământă cca 18-20 min.

După 5 minute de frământat, adaugă stafidele, merişoarele şi coaja de portocală confiată.

Răstoarna aluatul pe blatul de lucru şi frământaă-l 1-2 minute. Aşază-l apoi într-un castron încăpător, uns cu ulei în prealabil şi unge-l cu ulei şi deasupra. Acopera recipientul cu folie şi lasă-l la cald pentru 3-4 ore sau până ce volumul compoziţiei se triplează.

Unge o formă de tort, toarnă aluatul în ea, unge partea de sus a compoziţiei cu puţin ulei sau unt topit, acoperă-l cu folie şi dă-l iar la crescut pentru 3 ore, sau până când îşi triplează iar volumul.

După ce a crescut, da panettone la cuptor la 180 grade pentru 40-45 de minute, sau până când trece testul scobitorii.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: cozonac , italian