Supă de cartofi copţi cu parmezan

  • 116 afişări

Supă de cartofi copţi cu parmezan

19 ianuarie 2018


Aparent banală, supa cremă de cartofi copţi, asezonată cu smântână, ceapă de tăiat şi un praf de piper negru proaspăt râşnit,  este delicioasă.
 


Ingrediente:

    3 cartofi mari
    40 grame unt
    1 ceapă
    coajă de parmezan
    1,5 litri supă de legume clară
    smântână
    1 legătură de ceapă de tăiat

Mod de preparare:

Pune cartofii la cuptor şi, după ce s-au copt bine, scoate-i la răcit.
Între timp, într-o oală, căleşte ceapa, tocată mărunt, în unt, pentru aproximativ 10 minute.
Taie cartofii, cu tot cu coajă, în bucăţi de doi centimetri. Apoi pune cartofii în oală, peste ceapă, împreună cu coaja de parmezan, şi mai căleşte încă 10 minute.
Adaugă supa de legume şi adu supa de cartofi la punctul de fierbere, apoi micşorează focul şi fierbe pentru încă 30 de minute.
Scoate coaja de parmezan din oala, apoi pasează supa în blender, până devine o cremă lichidă. Adaugă, la servire, ceapă de tăiat  şi piper negru.
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: supa , cartofi