Zâmbetul digital este accesibil acum - Cum îţi poţi previzualiza zâmbetul

  • 155 afişări


Zâmbetul digital este accesibil acum - Cum îţi poţi previzualiza zâmbetul

23 ianuarie 2017Deşi pare că vorbim despre un viitor din filmele SF în care omenirea îşi trăieşte viaţa alături de roboţi şi în care oamenii îşi rezolvă problemele cu ajutorul unor gadgeturi high tech...totuşi vorbim despre acum, despre prezentul în care multe dintre minunile tehnologiilor medicale stomatologice realizează deja tratamente incredibile, fie că este vorba despre sănătate sau despre estetică.
 


”Era digitală este în plin avânt şi a revoluţionat total medicina dentară clasică sau tradiţională. Deja este normal să vorbimdespre investigatii sau tratamente conform principiilor stomatologiei moderne, adică despre tehnologii digitale de diagnostic imediat cu expunere minimă la radiaţii precum tomograful computerizat 3D CBCT sau sistemul radiologic digital. Există o intreagă infrastructură formată din roboţi medicinali dentari care ajută doctorul să realizeze un diagnostic complex, complet şi corect. Faptul că pacientul poate acum să previzualizeze ce urmează să se întâmple, dar si ca medicul are o precizie mai mare in realizarea tratamentului cresc încrederea în succesul interventiei a declarat Dr. Alexandru Georgescu


Este deja o rutină să se lucreze cu tehnologii ce permit previzualizarea rezultatelor. Pacientul capătă încredere în procedurile recomandate pentru că înţelege cât de controlabil este procesul. O astfel de tehnologie se foloseşte pentru obţinerea Digital Smile Design care a făcut ravagii printre vedetele de la Hoolywood. Americanii au realizat o statistică conform căreia principalul factor de decizie pentru un pacient care are nevoie de reabilitare orala este factorul estetic. De aceea, conform statisticii Academiei Americane de Cosmetică Dentară faptul că pacientul îşi poate previzualiza zâmbetul capătă încrederea de a accepta şi finaliza tratamentul. Digital Smile Design (DSD) este un procedeu computerizat ce simulează rezultatul final al tratamentului, permiţând astfel vizualizarea rezultatelor procedurilor ce urmează a fi efectuate chiar înainte de prima şedinţă de tratament.

 „DSD este extrem de eficient atât în privinţa rezultatului, cât şi în relaţia doctor –pacient. Doctorul ştie încă de la început către ce rezultat va conduce întregul tratament, însă pacientul nu se bazează pe cunoştinţe medicale şi nici pe experienţă în domeniu, cum este şi firesc, şi atunci percepţia lui este total diferită. Încă de la prima consultaţie acum îi arătăm rezultatul către care ne îndreptăm. Este important ca fiecare dintre noi să înţelegem că dincolo de a avea un zâmbet de Hollywood sau de revistă, este important să avem dinţi sănătoşi, un zâmbet fără probleme care să completeze caracterul şi fizionomia persoanei respective. Un mare plus pentru mine este emoţia pacientului când vede simularea pe calculator, emoţie care mă împlineşte şi pe mine ca doctor”, ne spune dr. Cristian Csapo, specialist în estetică dentară şi certificat internaţional în tehnica Digital Smile Design.

Tot din era SF-ului din lumea stomatologiei, pentru un zâmbet impecabil o altă tehnologie incredibilă este SIM PLANT- tehnologie digitală utilizată în pregătirea intervenţiilor complexe sau simple de implant dentar, adică o soluţie de tratament avansat prin implant High Tech realizat cu ajutorul tehnicii de chirurgie dentară digitală 3D computerizată.

Tot 100% digital, pentru cei care au nevoie de înlocuirea unui dinte pierdut, prin această tehnologie se mixează metodele de ultimă oră de reconstrucţie maxilo-facială computerizată astfel încât pacientul să obţină rezultate estetice remarcabile totul în maximă siguranţă, control şi confort.

“Reabilitarea orală complexă cu ajutorul unui număr mare de implanturi dentare inserate în una sau mai mutle sedinte  necesită o planificare riguroasă. Şablonul chirurgical este un ajutor infailibil în cursul unei asemenea proceduri. Cu ajutorul lui, implantul se plasează în poziţia ideală, oferindu-i pacientului un plus de confort şi rezultate estetice uimitoare. Stresul operator este minim, iar timpul intervenţiei chirurgicale este mai scurt.” - Dr. Alexandru Georgescu, specialist implantologie dentară.

Implantarea High Tech, folosind metoda de proiecţie 3DDX Connect, este cel mai sigur mod de plasare în poziţia ideală a implantului şi permite:

    Prelucrarea datelor obţinute în urma unei tomografii, rezultatul fiind o proiecţie 3D a mandibulei pacientului, care poate arăta probleme sau detalii, altfel foarte greu de văzut
    Diagnosticarea completă, reducând timpul alocat tratamentului şi eliminând riscul apariţiei complicaţiilor
    Integrarea perfectă a implantului dentar în structura maxilo-facială a pacientului.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: zambet , implant