Comedia romantică "Idolul şi Ion Anapoda", o nouă reprezentaţie pe 29 noiembrie, la sala mare, ARCUB

  • 25 afişări
Comedia romantică "Idolul şi Ion Anapoda", o nouă reprezentaţie pe 29 noiembrie, la sala mare, ARCUB

14 noiembrie 2017 Alexandra Necsoiu

Într-o comedie romantică şi total anapoda, cinci personaje din Bucureştiul interbelic îşi caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki şi Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentaţie excepţională a spectacolului de teatru „Idolul şi Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu şi adaptată de regizoarea Mariana Cămărăşan.

 

Excelenta producţie va fi pusă în scenă miercuri, 29 noiembrie, la Sala Mare a sediului ARCUB (str. Lipscani, nr. 84-90), de la ora 19:00. Protagoniştii spectacolului îi vor purta pe spectatori într-o călătorie în timp şi vor da viaţă unor personaje ce trăiesc relaţii marcate de pasiunea dezlănţuită şi plină de contradicţii din anii frumoşi ai vremurilor de odinioară.

 

Idolul şi Ion Anapoda” este o producţie dramaturgică al cărei text păstrează atmosfera boemă a epocii interbelice. ANAPODA… un joc de-a teatrul, un joc de-a iubirea, un joc de-a viaţa – toate în amintirea unei doamne minunate care s-a îndrăgostit cândva de un bărbat prea tânăr, prea gentil, prea vorbăreţ… un om total, dar total ANAPODA.

 

Oana Pellea este Stavăroaia – o doamnă plină de viaţă. Richard Bovnoczki este Ion – un om anapoda, Florina Gleznea, Frusinel – idolul din vis, Cristina Casian, Mioara – o fată frumoasă, dar proastă şi Istvan Teglas, Valter – un băiat tânăr şi deştept.

 

Iubirea este pretutindeni. Ion este îndrăgostit de Mioara. Mioara este îndrăgostită de Valter. Valter şi Ion sunt cei mai buni prieteni. Mioara este nepoata răsfăţata a lui Madam Stavăr. Madam Stavăr ştie tot. Ea ghiceşte în cafea şi zidurile casei sale au ochi şi urechi. Este puternică precum un general de armată şi fragilă ca un mărgăritărel.

Avem nevoie de bucurie, romantism, dragoste, poveşti. Mai ales acum, când lumea pare să se dezintegreze, când ritmul este alert şi neiertător, când se pare că am uitat de noi. Este necesar să ne redescoperim în lumina unui râs nestăpânit, a unor farse nevinovate, pentru a vedea cât de ridicoli şi sublimi suntem, sau am putea fi, atunci când ne îndrăgostim. De fapt, avem nevoie doar să fim. Până la urmă SĂ FIM. Pur şi simplu.

 

IDOLUL ŞI ION ANAPODA, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărăşan

Cu: Oana PelleaRichard BovnoczkiFlorina GlezneaCristina CasianIstvan Teglas

Regia: Mariana Cămărăşan şi Toma Dănilă

Scenografia: Vladimir Turturica

Light-design-ul: Ştefan Vasilescu

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi Asociaţia GOONG Bucureşti. Proiect susţinut de Raiffeisen Bank.

Durata spectacolului: 120 minute, cu pauză

 

Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ şi http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

 

Preţuri: 50 lei (Categoria I). Elevii, studenţii şi pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei (Categoria II).

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: comedie , reprezentatie , arcub