Copiii au de suferit: România, loc codaş în UE la un capitol esenţial

  • 131 afişări
Copiii au de suferit: România, loc codaş în UE la un capitol esenţial

02 martie 2016

Limba engleză este considerată de către 59% dintre români ca fiind limba străină cea mai utilă pentru dezvoltarea lor personală, potrivit Eurobarometrelor, citate de Statista.com.

Cu toate acestea, procentul de 59% clasează ţara noastră la finalul clasamentului Uniunii Europene privind conştientizarea importanţei unei limbi străine, alături de ţări precum Portugalia, Bulgaria sau Cehia.

Există 23 de limbi recunoscute în mod oficial în cadrul Uniunii Europene în timp ce există mai mult de 60 de limbi indigene regionale şi minoritare. 54 % dintre europeni sunt în măsură să aibă o conversaţie într-o limbă suplimentară în timp ce 25 % pot conversa în două. Limba engleză este cea mai vorbită limbă străină în Uniunea Europeană, 38 %, urmată de franceză şi germană.

Expertul în educaţie Ştefania Filip consideră că numărul de persoane din ţara noastră care conştentizează necesitatea cunoaşterii limbii engleze la un nivel cel puţin mediu este în creştere an de an, în contextul globalizării, pe care tinerii părinţi şi adolescenţii îl resimt mai mult decât toate generaţiile precedente.

“Copiii şi adolescenţii care deprind abilităţi de nivel mediu şi avansat, în învăţarea unei limbi străine de circulaţie internaţională, îşi cresc considerabil şansele de a reuşi şi de a se adapta pe viitor. Atunci când un copil îşi poate formula un discurs coerent şi natural în limba engleză, sprijinit de motivare constantă, putem observa o tranziţie facilă către un tânăr adult ce se poate adapta rapid în medii profesionale variate”.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!