Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, vine la Bucureşti

  • 303 afişări
Sebastian Stan, românul care a cucerit Hollywood-ul, vine la Bucureşti

31 ianuarie 2018

Actorul american de origine română, Sebastian Stan, vine la Bucureşti în această primăvară.

 

Sebastian Stan va fi invitatul de onoare al celei de-a doua ediţii a American Independent Film Festival care va avea loc la Bucureşti între 27 aprilie şi 3 mai 2018 şi va prezenta în premieră în România cel mai recent film al său, biopic-ul „I, Tonya”, regia Craig Gillespie, film cu trei nominalizări la Oscar, un Glob de Aur şi cinci nominalizări la Premiile BAFTA.

Alături de Sebastian Stan la ediţia din acest an a American Independent Film Festival vor mai fi prezente şi alte personalităţi ale cinematografiei americane iar festivalul va continua să aducă la Bucureşti o selecţie a celor mai apreciate filme independente americane recente.

Publicul român, în dialog cu Sebastian Stan la AmericanIFF

Sebastian Stan joacă alături de Margot Robbie şi Allison Janney în filmul „I, Tonya” (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai lăudate filme ale anului, cu 3 nominalizări la Premiile Oscar, Globul de Aur pentru Allison Janney şi 5 nominalizări la Premiile BAFTA. Filmul va deschide American Independet Film Festival de anul acesta, pe 27 aprilie, şi va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan. Publicul din România va avea astfel ocazia să afle de la actortul român cum e să fii coleg de platou cu Meryl Streep, Margot Robbie, Anne Hathway sau Ashton Kutcher.

Sebastian Stan este cel mai popular actor român care a reuşit să se impună în industria americană de film. Marii regizori i-au remarcat şarmul şi talentul şi l-au cooptat în producţii de Oscar.  În „Marţianul” (7 nominalizări la Oscar) a jucat alături de Matt Damon, iar în altă peliculă premiată, „Lebăda Neagră”, face parte dintr-o distribuţie de top alături de Natalie Portman, Mila Kunis şi Vincent Cassel. A jucat şi în music-hall-uri pe Broadway şi în serialul american, popular printre adolescenţi, „Gossip Girl”.  În cel mai recent film din trilogia „Captain America” joacă într-un rol principal alături de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson.  Actorul român a primit chiar şi câteva replici în limba română.

Sebastian Stan s-a născut pe 13 august 1982, în Constanţa. S-a mutat la Viena împreună cu mama sa, când avea opt ani, iar la 10 ani a jucat primul rol în film, în „71 fragments of a Chronology of Chance” regizat de celebrul austriac Michael Haneke. Doi ani mai târziu, familia a plecat peste Ocean şi s-a stabilit în Rockland County, New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey şi a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Prima ediţie a AIFF a avut loc în septembrie 2017 şi i-a avut ca invitaţi speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix şi John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film în 2017, a deschis festivalul printr-un Q&A în direct prin Skype, la finalul proiecţiei filmului „Moonlight”.

Pornind de la tradiţia marilor filme narative americane, festivalul îşi propune să prezinte o selecţie a celor mai recente producţii independente made in USA, titluri apreciate de critică şi prezentate în circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto. A doua ediţie a American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti.

Programul proiecţiilor şi noutăţile despre filmele şi evenimentele din festival vor fi actualizate pe http://filmedefestival.ro/ şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.(@AmericanIFF)

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, susţinut de Catena.

 

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: sebastian stan , bucuresti