Simon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, la Comedy Central

  • 67 afişări
Simon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, la Comedy Central

12 decembrie 2017

Galerie foto

Simon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, la Comedy CentralSimon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, la Comedy CentralSimon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, la Comedy CentralSimon’s Cat, una din cele mai cunoscute feline din lume, la Comedy Central

După ce a cucerit internetul, presa britanică, lumea editorială internaţională, publicul amator de animaţii Walt Disney şi fanii serialului Sesame Street, VIP-ul felin Simon’s Cat ajunge pe micile ecrane din România, în exclusivitate la Comedy Central.

Începând din 18 decembrie, canalul TV va difuza 49 de episoade din povestea VIP-ului felin împărţite în şase grupuri structurate în funcţie de sezon, un grup însemnând o perioadă de difuzare de două luni. Un episod durează între unul şi trei minute.

Un deceniu de celebritate

Simon’s Cat împlineşte 10 ani în martie 2018. Creată pornind de la "prototipul" Hugh – motanul negru al animatorului britanic Simon Tofield, posesor de patru pisici -, celebra felină a captivat publicul în încercarea ei de a-şi domestici stăpânul, utilizând tehnici din ce în ce mai manipulatoare şi mai dure pentru a obţine hrană. Proprietarul îndură răutăţile pisicii cu stoicism, fără a putea ţine piept şarmului exercitat de felină. Încăpăţânată şi neîndemânatică, Simon’s Cat face eforturi extraordinare pentru a-şi completa meniul cu păsări, şoareci şi peşti, însă mare parte din umorul desenelor animate vine din modul în care mâţa eşuează în acest demers.

Toate zgomotele şi sunetele auzite în episoade sunt interpretate de Simon Tofield. Pentru a crea o singură secundă dintr-o animaţie Simon’s Cat e nevoie de între 12 şi 25 de desene, aceasta fiind făcută cu ajutorul software-ului  Adobe Flash sau TV Paint. Ca atare, realizarea  unui episod poate dura de la 10 la 14 săptămâni, în funcţie de lungime, numărul de personaje şi complexitate, potrivit FAQ de pe site-ul oficial al celebrei feline.

Din 2008 până în prezent, cariera pisicii a trecut prin faima internautică până la publicarea desenelor într-o carte şi până la confruntarea cu cititorii Daily Mirror (din 2011 până în 2013, ziarul a publicat regulat desene cu Simon’s Cat). Totodată, studiourile Walt Disney au creat scurtmetraje cu pisica, iar în iulie 2016 s-a făcut chiar un parteneriat temporar între serialele Simon’s Cat şi Sesame Street. Sursa de inspiraţie a aventurilor felinei o constituie în continuare cărţile lui Simon Tofield, bazate pe experienţele lui cu pisicile pe care le deţine, doar că acum în spatele celebrei Simon's Cat se află o întreagă echipă de animatori.

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: simons cat , comedy central