Una dintre cele mai mari companii de modă din lume A ARS produse de milioane de euro! Motivul e incredibil

  • 243 afişări
20 iulie 2018


 Una dintre cele mai mari companii de modă din lume A ARS produse de milioane de euro! Motivul e incredibil

Galerie foto

 Una dintre cele mai mari companii de modă din lume A ARS produse de milioane de euro! Motivul este incredibil Una dintre cele mai mari companii de modă din lume A ARS produse de milioane de euro! Motivul este incredibil Una dintre cele mai mari companii de modă din lume A ARS produse de milioane de euro! Motivul este incredibil Una dintre cele mai mari companii de modă din lume A ARS produse de milioane de euro! Motivul este incredibil
 
 
"Este cel mai murdar secret din industia modei".
 
Foto: Hepta
Compania britanică Burberry a distrus haine şi alte produse din stocul de anul trecut în valoare de aproximativ 32 de milioane de euro.
 
În total, în ultimii cinci ani, marfa distrusă de Burberry valoarează peste 100 de milioane de lire sterline.
 
Această practică - de distrugere a produselor nevândute - este adoptată de numeroase mărci, pentru a preveni furtul lor sau vânzarea la preţuri mici.
„Motivul pentru care fac asta este ca piaţa să nu fie asaltată de reduceri. Ei nu doresc ca produsele Burberry să ajungă în mâinile oricui le poate vinde la preţuri mai mici şi, astfel, să devalorizeze brandul”, a spus Maria Malone de la Manchester Metropolitan University.
 
Activiştii de mediu se arată, de fiecare dată, nemulţumiţi de aceaste pierderi. „În ciuda preţurilor ridicate, Burberry nu arată respect faţă de propriile produse, de munca şi de resursele naturale care sunt folosite pentru realizarea lor”, a spus Lu Yen Roloff de la Greenpeace. „Cantitatea tot mai mare de stoc arată o supraproducţie, iar în loc să încetinească producţia, ei incinerează haine şi produse în stare perfectă. Este un secret murdar în industria modei. Burberry este doar vârful aisbergului”.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: burberry , a ars