Pregătirea tenului pentru ziua nunţii

  • 3940 afişări
Pregătirea tenului pentru ziua nunţii

09 august 2013 Luiza Burhai Redactor

Plănuirea unei nunţi nu este o sarcină uşoară, ţi-o poate spune orice prietenă de-a ta care a trecut prin asta. Ai de pus la punct un eveniment, acordând importanţă tuturor detaliilor - ai de alergat între cursuri de dans şi probe pentru rochia de mireasă, între cofetăria de unde comanzi tortul şi restaurantul unde primeşti invitaţii, iar pe lângă toate obligaţiile organizatorice care îţi consumă energia, trebuie să găseşti undeva şi energia pentru a te ocupa de tine.

Chiar şi dacă asta înseamnă doar  gestul de a-ţi face programare pentru câteva sesiuni de cosmetică, bronzare organică şi machiaj, tot vei simţi la sfârşitul zilei că te implici activ pentru binele şi liniştea ta sufletească.

Pentru că ultimele şase luni înainte de nuntă vor fi cu siguranţă pline de evenimente şi destul de frustrante, asigura-te că stabileşti din timp un program pentru tine, astfel încât, atunci când vei ajunge în ziua nunţii, vei fi pregătită din toate punctele de vedere.

Programare la dermatolog

În cazul în care te confrunţi cu probleme ale tenului, acnee sau semne cauzate de această şi vrei să ai un ten impecabil până la nuntă, este recomandabil să îţi faci programare la un dermatolog cu şase luni înainte de eveniment. Astfel, specialistul va avea timp să îţi creeze un plan de îngrijire a tenului specific nevoilor tale şi tratamentul prescris va avea timp să acţioneze într-un ritm normal.

Plănuieşte din timp tratamentele invazive

În niciun caz nu este o cerinţă sau face parte din aşteptările cuiva, însă dacă te-ai gândit să recurgi la tratamente invazive, precum Botox, injecţii cu colagen sau tratament laser, doctorii recomandă să le realizezi cu şase luni înainte de marele eveniment. Astfel, vei avea timp suficient de recuperare şi nu va trebui să îţi faci griji pentru nimic.

Tratamente faciale non-invazive

Începând cu şase luni înainte de nuntă, viitoarelor mirese li se recomandă frecventarea lunară la cabinetul de cosmetic, unde pot face tratamente faciale non-invazive. Aceste tratamente de curăţare şi hidratare a tenului vor culmina cu un rezultat neaşteptat de frumos în ziua cea mare, în care nu va trebui să îţi faci griji în privinţa imperfecţiunilor, a punctelor negre sau a celor de grăsime. Atenţie însă să nu mergi la cosmetică pentru eliminarea comedoanelor cu mai puţin de o săpămână inainte de nuntă, întrucât pielea se va inflama.

Stilizarea sprâncenelor

Sprâncenele sunt foarte importante în întreagă ta imagine, întrucât încadrează faţa şi îţi complimentează trăsăturile, forma ochilor, a volumelor fetei etc. Dacă de mult timp îţi doreşti să readuci forma sprâncenelor tale pe calea cea bună, ocazia nunţii este, din punctul meu de vedere, perfectă pentru o astfel de procedură. Prima vizită la un expert în sprâncene sau makeup artist ar trebui să o faci cu şase luni înainte de nuntă, pentru a le da acestora suficient timp să crească.

Proba de machiaj pentru mirese

Machiajul de mireasă este la fel de important precum rochia, motiv pentru care este esenţial să faci o probă a machiajului înainte de nuntă, pentru a te asigura că eşti pe aceeaşi lungime de undă cu makeup artistul. Probele sunt cruciale pentru psihicul tău şi te vor ajuta să descoperi ce stil de machiaj îţi stă cel mai bine. În plus, este un test bun pentru acelea dintre voi care doresc să testeze rezistenţa machiajului.

Bronzarea organică

Bronzarea organică reprezintă cea mai recentă şi promiţătoare metodă pentru a obţine o piele ciocolatie în mod rapid şi sănătos. Soluţiile pulverizate pritr-un dispozitiv airbrush nu conţin alcool, nici aerosoli toxici, ci sunt doar pe baza de plante, antioxidanţi, muşeţel, uleiuri esenţiale şi aloe vera. Însă cu siguranţă vei dori să încerci bronzarea organică începând cu câteva luni înainte de nuntă, pentru a te asigura că îţi place look-ul final.

Exfolierea corpului

Dacă plănuieşti să renunţi la tratamentele cosmetice de la spa, urmează măcar un program de îngrijire acasă. Exfoliază-ţi gentil pielea o dată sau de două ori pe săptămâna şi aplică apoi o crema hidratantă.

Produsele cosmetice

Este important să nu îţi schimbi rutina de îngrijire şi produsele cosmetice pe care le foloseşti cu puţin timp înainte de ziua nunţii, întrucât poţi avea reacţii alergice la vreun ingredient sau o iritaţie. Foloseşte ceea ce ştii că funcţionează pentru tipul pielii tale şi lasă testarea produselor cosmetice până după nuntă.

Imperfecţiuni surpriză

Imperfecţiunile apar exact în momentele critice şi îţi pot afecta starea de spirit puternic dacă le laşi. Sfatul meu este să te relaxezi şi să foloseşti o cremă pentru acnee eficientă peste noapte şi sa te bazezi pe capacitatea makeup artistului de a acoperi orice urmă de roşeaţă.

Respectarea acestor etape şi în special a ordinii lor cronologice este cel mai bun lucru pe care îl poţi face pentru a te asigura că nu vei avea parte de surprize neplăcute în pragul zilei nunţii. Pune-ţi baza în specialişti din domeniul skin care şi makeup, pentru a avea siguranţa unui chip perfect în ziua cea mare şi în fotografiile de nuntă!

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii smart & chic alături de noi, dă LIKE paginii The ONE de Facebook!

Comenteaza Am mai scris despre: nunta , tratament , cosmetice , machiaj , piele , probe