One United Properties este cel mai important investitor și dezvoltator de proprietăți rezidențiale, mixte, comerciale și de birouri verzi din București, România. Cu un angajament ferm față de practici de construcție sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase, compania a primit numeroase premii și recunoașteri pentru performanța sa excepțională în domeniul sustenabilității, eficienței energetice și al bunăstării. Distinsa marcă ONE este sinonimă cu calitatea, designul, comunitatea, sustenabilitatea și locațiile deosebit de dorite.

Fondată în 2007 de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, One United Properties a devenit rapid forța dominantă în dezvoltarea de proiecte mixte în România. Scopul companiei este de a crea comunități prospere și sustenabile prin dezvoltarea de clădiri de ultimă generație, eficiente energetic și de a genera o creștere valorică durabilă pentru toate părțile interesate.

One United Properties a revitalizat zone abandonate din oraș și le-a transformat în comunități dinamice, introducând tendințe imobiliare de ultimă generație pe piața locală. Proiectele sale rezidențiale de top, inclusiv comunități exclusiviste precum One Peninsula, proiecte de înălțime mare precum One Verdi Park și proiecte mixte precum One Floreasca City și One Cotroceni Park, s-au bucurat de o reputație excelentă.

Cu un portofoliu în continuă expansiune privind unitățile rezidențiale disponibile pentru vânzare și pre-vânzare în 2023, One United Properties își lărgește oferta de locuințe, adresându-se segmentelor mediu, mediu-superior și de lux. Cele mai recente proiecte ale sale, inclusiv One Lake District, One Lake Club, One High District, One Floreasca Towers și One North Lofts, sunt proiectate să genereze vânzări semnificative în 2023.

One United Properties s-a extins pe piața de birouri în 2017 și pe piața comercială în 2022. Portofoliul de birouri are o suprafață închiriabilă brută de 138.000 mp, în timp ce portofoliul total de închirieri comerciale are o suprafață închiriabilă de peste 180.000 mp. Compania se concentrează, de asemenea, pe restaurarea monumentelor istorice, planificând să investească în 2022-2023 minimum 70 de milioane de euro în regenerarea urbană a monumentelor istorice abandonate din București. Deține aproximativ 40.000 mp de clădiri pentru restaurare și dezvoltare ulterioară, inclusiv One Plaza Athénée, One Downtown, One Gallery și One Athénée. Compania planifică, de asemenea, construirea unui nou hotel de lifestyle de 5 stele, One Plaza Athénée, în centrul Bucureștiului.

Toate dezvoltările ONE dețin certificări superioare în sustenabilitate, eficiență energetică și wellness, iar compania a primit numeroase premii internaționale și locale. Este primul dezvoltator imobiliar din România care a primit premiul "Cea mai bună dezvoltare rezidențială durabilă din lume" la International Property Awards 2019-2020. Mai mult, One United Properties este membră a Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC), susținând responsabilitatea și eficiența energetică.

Toate dezvoltările rezidențiale ale One United Properties sunt certificate "Green Homes" de RoBGC, în timp ce toate dezvoltările de birouri dețin certificări WELL Health and Safety, care pun accent pe bunăstarea angajaților. În 2021, One United Properties a promis că toate noile dezvoltări de birouri vor îndeplini standardele LEED Zero Carbon.

După o ofertă publică inițială de succes în iulie 2021, One United Properties este o companie listată public, listată pe Piața Principală a BVB (BVB: ONE) și inclusă în indici globali și locali de prestigiu, cum ar fi BET, STOXX și FTSE, inclusiv indicele FTSE Russell Global All-Cap, care urmărește cele mai lichide acțiuni la nivel mondial, și indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, care monitorizează performanța companiilor din sectorul imobiliar din piețele emergente. Acțiunile sale au fost incluse în indicele ROTX de către Bursa de Valori din Viena în martie 2023, consolidându-și astfel și mai mult vizibilitatea și lichiditatea. One United Properties se află constant printre primii 10 emitenți cu cele mai mari volume tranzacționate pe piața de capital din România, reflectând accentul său pe lichiditate, acoperirea de către analiști și rezultate constante.

One United Properties a derulat cinci majorări de capital și și-a finanțat dezvoltarea de-a lungul anilor prin capital propriu. Între 2021 și 2022, a obținut peste 100 de milioane de euro prin intermediul unui IPO și a unui SPO cu investitori de pe Bursa de Valori București. Acțiunile ONE ale companiei au înregistrat tranzacții de 1 miliard de lei în doar 20 de luni de la listarea lor pe BVB.

One United Properties are o parteneriat strategic cu compania multi-premiată de design interior Lemon Interior Design. Dezvoltatorul se mândrește, de asemenea, cu un studio de arhitectură și deține capacități de inginerie prin X Architecture & Engineering, un câștigător al International Property Awards. Compania este membră a United Nations Global Compact, Romania Green Building Council, Asociația Investitorilor Imobiliari și AmCham.

În dedicarea sa pentru promovarea dezvoltării și a creșterii durabile, One United Properties se angajează să creeze comunități care răspund nevoilor locuitorilor și ale mediului.

Loading...