One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România anunță încheierea unui nou contract important pe segmentul office: Global Business Solutions (GBS), cel mai mare centru de shared services al grupului BAT și unul dintre cele șase la nivel global, își mută birourile din România în One Cotroceni Park, Faza 2.

Noile birouri ale BAT GBS, centrul de servicii care deservește, la nivel european și global, filialele BAT, vor ocupa o suprafață de 10.500 mp din faza a doua de dezvoltare a One Cotroceni Park. Complexul reprezintă una dintre cele mai moderne dezvoltări imobiliare din București, care beneficiază de precertificare LEED Platinum v4 ce atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului și de certificare WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă. BAT GBS oferă servicii financiare, de resurse umane, IT și nu numai entităților grupului BAT, cel mai mare jucător al industriei tutunului pe piața din România, cu o cotă de piață de peste 50%. BAT România are în prezent peste 3.000 de angajați în cele patru entități economice ale grupului – BAT Trading, entitatea comercială, BAT Investment – fabrica de producție de la Ploiești, și BAT GBS și BAT GBS Recruitment – centrele de shared services ale grupului – și generează peste 30.000 de locuri de muncă pe lanțul de distribuție.

One Cotroceni Park se conturează ca noul hub office al Bucureștiului, unde sunt deja prezente companii mari foarte cunoscute, cărora li se alătură acum un nume important. Faptul că o companie mare, de talie internațională, un actor important pe piața de servicii într-o industrie extrem de competitivă precum BAT GBS alege să își mute operațiunile în One Cotroceni Park demonstrează că, într-o perioadă cu multiple provocări, One United Properties este un jucător prezent și activ pe segmentul office. Oferim produse certificate, construite după cele mai moderne tehnologii, prietenoase cu mediul și cu chiriașii, care se pot bucura aici de facilități integrate care contribuie decisiv la retenție și adaugă valoare reală proceselor companiilor din parc”,

a declarat Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties.

„Suntem încântați de noile noastre birouri, care încurajează diverse modalități de a inova și de a lucra împreună, prin spații pentru colaborare și interacțiuni creative – un aspect important pentru centrul nostru global de servicii integrate (BAT GBS România). Noile birouri vor fi structurate astfel încât să faciliteze experiențe hibride de conectare și muncă, prin tehnologii noi și design al spațiului care sprijină interactivitatea. Am ales această locație pentru a oferi angajaților BAT GBS România o experiență care să-i invite să vină la birou, să colaboreze și să se bucure de momente speciale, alături de colegi. Noua locație ne permite, de asemenea, să avansăm în obiectivele noastre de sustenabilitate, datorită diverselor facilități ale complexului One Cotroceni, axate pe ESG – un aspect pe care îl susțin și care e foarte important pentru întreg centrul nostru și pentru misiunea BAT de a construi un viitor mai bun”, spune Mario Calero Leyva, General Manager BAT GBS România. „Suntem foarte încântați de această mutare. Ne doream de mult să refacem birourile și acum avem oportunitatea de a oferi echipelor noastre un decor modern, bazat pe noi tehnologii ce stimulează inovația și simplificarea proceselor, într-un cadru potrivit pentru acest “new normal” și mai departe!”,

a mai adăugat Mario Calero Leyva, General Manager BAT GBS România.

Tranzacția a fost intermediată de Knight Frank România, prin implicarea directă a doi dintre cei mai seniori reprezentanți din piața imobiliară autohtonă, Horațiu Florescu și Roxana Bencze.

„Ne-a făcut o deosebită plăcere să fim agentul acestei tranzacții, cea mai mare din piață de anul acesta. A fost una record și din punctul de vedere al perioadei luării deciziei finale, de aproximativ 6 luni. Cererea pentru spațiile de birouri din București în primele nouă luni ale anului 2022 a fost cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 218.000 mp, ceea ce ne arată importanța constantă a existenței birourilor fizice pentru funcționarea optimă a organizațiilor”,

au adăugat reprezentanții Knight Frank România.

În acest moment, 87% din spațiile de birouri și comerciale din Faza 1 și 55% din Faza 2 au fost deja închiriate, companii importante alegând One Cotroceni Park pentru birourile lor. Printre acestea se numără și Ford, care a deschis centrul de operațiuni Ford Business Solutions Center, Siemens Energy, care a închiriat pentru 10 ani un spațiu de 7.500 de metri pătrați, Superbet, DB Cargo, SII România, Caroli și altele. Noul pol de business de pe harta Capitalei reunește așadar companii mari, cu echipe pe măsură, care au nevoie de spații generoase de birouri, moderne, dar și de facilități în proximitate care să susțină și să motiveze revenirea angajaților la birou. În egală măsură, interesul acestora pentru One Cotroceni Park duce la o schimbare de paradigmă: dacă până acum nordul orașului era o zonă de interes predilectă pentru închirierea de birouri, acum, odată cu ridicarea de noi centre, cu infrastructură nouă, situate mai aproape de puncte centrale de interes ale orașului, și de zonele rezidențiale companiile tind să se reorienteze spre astfel de zone.

Dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafață de 5,8 hectare, One Cotroceni Park se conturează ca cel mai ambițios proiect de regenerare urbană din Bucureștiul actual, care își propune să ofere zonei un suflu nou prin integrarea unor clădiri de birouri și rezidențiale, cu inserții de funcțiuni mixte, conexe locuirii și spațiilor office, menite să servească atât proprietarilor și clienților One, cât și să aducă plusvaloare zonei și întregii comunități.

În urma achizițiilor recente, portofoliul de birouri al companiei numără o GLA de 103.000 mp de spații de birouri și va ajunge la o GLA de 138.000 mp după livrarea One Cotroceni Park Office Faza 2 până la sfârșitul anului 2022. Aceste GLA-uri exclud deja cei 18.000 mp din una dintre clădirile din cadrul complexului de birouri One North Gate, despre care s-a anunțat că vor fi reconvertiți într-o dezvoltare rezidențială, One North Lofts. Împreună cu portofoliul de retail (care include în principal Bucur Obor și One Gallery), portofoliul total de închirieri comerciale al One United Properties va atinge o GLA de aproape 180.000 mp.


Loading...