One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 1,15 miliarde de lei pentru primele 9 luni ale anului 2023, ceea ce reprezintă o creștere de 27% față de aceeași perioadă a anului 2022. Profitul brut a atins 411,3 milioane de lei, în creștere cu 7%, excluzând câștigul unic din achiziția negociată a Bucur Obor recunoscută în 2022 în valoare de 94,1 milioane de lei. Profitul net s-a ridicat la 344,8 milioane de lei, înregistrând o creștere de 5% față de perioada similară din 2022 (excluzând impactul veniturilor generate de Bucur Obor).

One United Properties a încheiat T3 2023 cu o poziție semnificativă de numerar de 454,4 milioane de lei, înregistrând o creștere de 14% față de trimestrul anterior, datorită livrării dezvoltărilor One Verdi Park, One Floreasca Vista și One Timpuri Noi, ceea ce a determinat semnarea acordurilor finale cu clienții și plata ultimelor tranșe pentru unitățile achiziționate. Suma de încasat în temeiul contractelor încheiate cu clienții până la 30 septembrie 2023 a atins nivelul de 305 milioane de euro în numerar suplimentar până în 2025. Indicatorul loan-to-value brut a ajuns la 29%, menținându-se stabil de la începutul anului.

„Cel de-al treilea trimestru al anului 2023 a fost unul excepțional în istoria One United Properties. În ciuda unei scăderi anuale de 3,8% a vânzărilor generale pe piața rezidențială din București, am sfidat tendințele pieței prin vânzarea cu succes a unui număr record de 329 de apartamente doar în T3, ceea ce reprezintă o creștere de 254% față de anul precedent. Această realizare evidențiază poziționarea unică pe care One United Properties o are pe piață, unde, într-un context imobiliar tot mai dificil, clienții aleg calitatea și sunt atrași de reputația noastră, credibilitatea și încrederea deosebită în produsul nostru. Realizările noastre din T3 ne-au propulsat către un alt moment semnificativ - depășirea unei cifre de afaceri consolidate de peste 1 miliard de lei în primele nouă luni ale anului, marcând o creștere semnificativă de 27% față de aceeași perioadă a anului precedent. Această realizare este un indicator clar că suntem pe cale nu numai să îndeplinim bugetul nostru anual, dar și să creștem într-un context de piață dificil datorită previziunii strategice și excelenței operaționale”,

a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

Creșterea cifrei de afaceri a fost susținută de o creștere de 47% a veniturilor din vânzările de proprietăți rezidențiale, care au atins suma de 876,2 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2023, comparativ cu 597,7 milioane de lei în aceeași perioadă a anului 2022. Această creștere a fost generată de oferte rezidențiale extinse și mai diversificate, în special la One Lake District, One High District și One Lake Club, dezvoltările cu cele mai bune vânzări din 2023. Venitul net din proprietățile rezidențiale a scăzut cu 10% față de aceeași perioadă a anului precedent, ajungând la suma de 251,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2023, dată fiind metoda de recunoaștere a veniturilor din noile proiecte unde construcția a început în T4 2022. În același timp, au fost finalizate 524 de unități rezidențiale la One Verdi Park, One Floreasca Vista și One Timpuri Noi.

În primele nouă luni ale anului 2023, One United Properties a vândut și pre-vândut 795 de apartamente (+206% YoY) cu o suprafață totală de 66.212 metri pătrați (+170% YoY) și 1.310 locuri de parcare și alte tipuri de unități (+114% YoY), însumând 230,2 milioane de euro (+122% YoY). Până la 30 septembrie 2023, 68% din toate apartamentele disponibile au fost vândute, cu One Lake District fiind cea mai bine vândută dezvoltare a anului până în prezent, cu 348 de unități deja vândute din prima fază.

„Anul 2023 se conturează a fi un an de referință pentru One United Properties. Suntem în grafic să livrăm aproape 1.500 de unități rezidențiale clienților noștri, o realizare semnificativă amplificată de gestionarea eficientă a șapte șantiere de construcție active simultan. Această dublă capacitate de a respecta angajamentele existente și de a urmări activ noi dezvoltări demonstrează maturitatea afacerii noastre și excelența operațională. Dincolo de realizările noastre în sectorul rezidențial, observăm o creștere solidă în segmentul comercial, care aproape că și-a dublat veniturile față de 2022 și va continua să crească și în 2024. Un moment de referință al trimestrului al treilea din 2023 a fost acordul istoric cu Infineon Technologies, care ne încredințează dezvoltarea unui proiect construit la cheie, într-o tranzacție care depășește 57 de milioane de euro. Acest acord evidențiază capacitatea noastră de a executa proiecte personalizate la scară mare. Mai mult, colaborarea recent anunțată cu Armani/Casa pentru dezvoltarea One Lake Club introduce un concept unic pe piața imobiliară din București, în timp ce parteneriatul nostru cu Ennismore pentru lansarea Hotelului Mondrian Bucharest marchează o extindere strategică în domeniul ospitalității. Aceste parteneriate, împreună cu încrederea continuă a clienților noștri și a organizațiilor globale de renume, confirmă că One United Properties este partenerul de încredere pentru cei care doresc să valorifice oportunitățile de creștere semnificative din piața imobiliară din București",

a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

Veniturile din chirii, inclusiv veniturile generate de divizia comercială și veniturile provenite din serviciile pentru chiriași, au înregistrat o creștere de 91%, atingând suma de 98,7 milioane de lei față de 51,8 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2022. Această creștere a fost determinată de veniturile provenite din întregul portofoliu, cu precădere de la One Tower (închiriat 100%), One Cotroceni Park 1 (închiriat 88% până la 30 septembrie 2023), One Victoriei Plaza (închiriat 100%), precum și de rezultatele generate de Bucur Obor, consolidate sub divizia de retail. Veniturile din chirii vor continua să crească în trimestrele următoare datorită impactului generat de One Cotroceni Park 2, în prezent închiriat în proporție de 60%, unde majoritatea chiriașilor se află încă în faza de amenajare a spațiului. La sfârșitul lunii septembrie 2023, suprafața totală închiriabilă (GLA) a portofoliului de birouri al companiei a ajuns la 118.000 de metri pătrați, iar portofoliul comercial, care include Bucur Obor și One Gallery, are o suprafață închiriabilă de aproximativ 160.000 de metri pătrați.


Loading...