Zece dintre cei mai mari şahişti ai lumii, potrivit clasamentului FIDE, printre care și primul jucător al României, la acest moment, se confruntă la București, în prima etapă a circuitului internațional Grand Chess Tour 2022.

La ceremonia de deschidere, din 4 mai, a fost prezentă o personalitate marcantă a șahului mondial: Garry Kasparov, considerat cel mai bun jucător din toate timpurile.

Deschiderea evenimentului a constat într-o prezentare a turneului și a jucătorilor primei etape, tragerea la sorți a jucătorilor înscriși în competiție, urmată de prima mutare, făcută de marele maestru internațional Garry Kasparov, o sesiune de întrebări dedicată presei, precum și o serie de momente realizate cu invitații.

Printre invitații acestui important eveniment s-a numărat și Marius Diaconu, membru în Consiliul de Administrație al One United Properties. Compania a mai susținut competiții de acest fel în trecut, șahul fiind o pasiune a cofondatorului Andrei Diaconescu. One United Properties susține performanța, pasiunea și dedicarea. Astfel, pe data de 12 mai, la eveniment va participa și Andrei Diaconescu, pentru a face prestigioasa primă mutare din joc, ceremonial first move.

Mai multe detalii aici.


Loading...