One United Properties încheie un parteneriat cu Veolia România Soluții Integrate pentru implementarea de soluții de eficientizare energetică sustenabile în dezvoltările rezidențiale

One United Properties S.A., principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București (simbol ONE), anunță încheierea unui parteneriat cu Veolia România Soluții Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania și furnizor de servicii de exploatare, întreținere și management a sistemelor de apă, canalizare și energie termică, pentru implementarea de soluții energetice inovatoare care vor îmbunătăți și mai mult parametrii de sustenabilitate aferenți dezvoltărilor rezidențiale ale ONE. Parteneriatul prevede ca VRSI să investească capital în implementarea soluțiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor One United Properties.

„La sfârșitul anului 2021, am anunțat public, prin aderarea noastră la Pactul Global al ONU, lansarea unei noi strategii de sustenabilitate care va încorpora o gamă largă de criterii de mediu, sociale și de guvernanță care să răspundă nevoilor tuturor stakeholderilor. În calitate de dezvoltator de top în România, cu fiecare dezvoltare nouă, acordăm o atenție sporită reducerii emisiilor de carbon pentru a minimiza efectele schimbărilor climatice, precum și eficientizării activităților operaționale pentru a ne asigura că dezvoltările noastre își vor menține calitățile pentru o perioadă îndelungată de timp. Suntem încântați că am găsit în Veolia România Soluții Integrate un partener de încredere care împărtășește viziunea noastră de a construi comunități verzi și sustenabile. Sunt încrezător că împreună cu VRSI vom continua să oferim repere de regenerare urbană, sustenabilitate și impact pozitiv asupra mediului”,

a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

Într-o primă etapă, VRSI va investi în dezvoltarea și operarea unui sistem de încălzire și răcire geoexchange în cadrul – One Lake District și One Peninsula. La One Lake District, o dezvoltare rezidențială situată în sectorul 2 al Bucureștiului care va găzdui peste 2.000 de apartamente, VRSI va investi în construirea unui sistem geoexchange care să asigure energie regenerabilă tuturor locatarilor. Prin implementarea soluției geoxechange, comparativ cu cea tradițională, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de mașini, având în vedere că un autoturism nou emite cca. 100 g CO2/km și rulează 10.000 km/an. În urma investiției, VRSI va opera sistemul pentru o perioadă de 30 de ani. Dezvoltarea urmează să fie livrată la sfârșitul anului 2024.

La One Peninsula, primul club rezidențial din București cu sistem cu pompă de căldură geoexchange și cel mai exclusivist complex din Capitală, VRSI va opera sistemul construit de One United Properties. Sistemul geoexchange este format dintr-o pompă de căldură și 270 de sonde geotermale cu o adâncime de 120 de metri liniari fiecare, care vor asigura atât agentul termic, cât și apa de răcire pentru răcirea vilelor și apartamentelor situate în cadrul acestui complex.

„Asistăm, în prezent, la o creștere rapidă a nivelului de conștientizare colectivă a problemelor de mediu, care, mai mult ca oricând, ne obligă să luăm atitudine. Ca urmare, Veolia, în calitate de lider mondial în gestionarea resurselor naturale, s-a angajat să devină ambasador al transformării ecologice. Parteneriatul încheiat astăzi între Veolia România, prin compania Veolia România Soluții Integrate, și One United Properties reprezintă o nouă confirmare a capacității și expertizei solide pe care le avem în planificarea, proiectarea și gestionarea sistemelor urbane de apă, termie și canalizare într-o manieră sustenabilă, durabilă. Prin implementarea soluțiilor tehnologice inovatoare de încălzire și răcire geoexchange în cadrul celor două proiecte rezidențiale, dorim să migrăm de la conceptul de a fi simpli utilizatori de resurse la a fi administratori de resurse prin îmbunătățirea și echilibrarea fluxurilor și modelelor de consum”,

a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Sistemele de tip geoexchange sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător și cele mai rentabile sisteme de utilizare a spațiului disponibile. Soluțiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantități semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau cărbunele, ele funcționează la un cost mai mic și sunt mult mai curate. Prin urmare, costurile pentru încălzirea și răcirea prin intermediul soluțiilor de tip geoexchange sunt mai mici decât cele rezultate din utilizarea soluțiilor tradiționale, fiind posibilă totodată și predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung.

Parteneriatul dintre One United Properties și Veolia face parte dintr-o strategie de sustenabilitate mai amplă pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârșitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare inițiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al ONU, compania s-a angajat să raporteze anual progresul în domeniul sustenabilității. Primul astfel de raport, Raportul de Sustenabilitate 2020, este disponibil AICI.


Loading...