One United Properties a fost onorată la Gala Premiilor Capital cu premiul "Investiții în Protejarea și Regenerarea Patrimoniului Cultural al Capitalei". Această distincție evidențiază devotamentul companiei pentru conservarea și revitalizarea patrimoniului arhitectural, integrând în mod armonios istoria și cultura urbană prin abordări inovatoare și responsabile.

Eforturile One United Properties de a contribui nu doar la regenerarea urbană, ci și la transformarea Bucureștiului într-o destinație atractivă pentru turiști și localnici fac parte din strategia companiei pentru anii următori. One United Properties a intrat în segmentul restaurării istorice în 2021 cu achiziția cunoscutei clădiri istorice Casa Braikoff, care va fi numită One Athénée după renovarea completă și va avea un impact pozitiv asupra întregii zone din apropierea Ateneului Român. Pe aceeași stradă, Georges Clemenceau, compania a mai achiziționat un imobil neterminat care va fi restaurat și transformat într-un hotel de lux exclusivist operat de celebrul brand internațional Mondrian.

În 2022, One United Properties și-a extins eforturile în restaurarea monumentelor istorice, prin achiziționarea One Downtown (care include fostul Hotel Muntenia) și a fostei fabrici Ford situate în cadrul One Floreasca City, care în prezent se află în proces de restaurare și va fi transformată într-un spațiu comercial numit One Gallery, poziționându-se ca una dintre cele mai mari investiții individuale în restaurarea unui clădiri protejate din România. În total, Valoarea Brută de Dezvoltare a portofoliului de restaurare al companiei este estimată la 189 de milioane de euro.


Loading...