O altă fostă platformă industrială din Capitală, unde a funcționat o fabrică de cărămizi, este transformată acum într-un proiect imobiliar ambițios, One Lake District.

Peste 290 de milioane de euro au fost deja investite în primele două faze ale proiectului, care include 2.000 de apartamente noi, cu vederi spectaculoase, situate într-o zonă aglomerată a Bucureștiului, dar cu acces facil, având o conexiune directă cu autostrada A3.

Marius Călin, Lead Architect X Architecture & Engineering:

„Bucureștiul are șansa, pe care o au puține orașe din lume, de a fi un oraș pe lacuri. Prin această dezvoltare, am descoperit atât lacurile, cât și legăturile cu orașul, conexiunile cu natura și circulațiile aferente.”

Proiectul cuprinde mai multe clădiri rezidențiale, completate de spații comerciale, zone de servicii, o parcare de patru etaje, dar și școli, grădinițe, locuri de joacă și o promenadă ce se întinde pe malul lacului.

Cosmin Popescu, Executive Director Residential Sales One United Properties:

„Priveliștea este pe primul loc. Dar, pe lângă priveliște, aș dori să subliniez trei componente importante: rezidențială, comercială și educațională. One Lake District este prima dezvoltare care îmbină toate aceste trei componente.”

Un alt element important pentru eficiența energetică este că, din punct de vedere al instalațiilor, încălzirea și răcirea vor fi asigurate geotermal, ceea ce nu doar că înseamnă energie verde, dar și costuri mai mici pentru locatari.

Pe lângă deschiderea către promenada lacului, un aspect unic pentru dezvoltările din jurul lacurilor din București, un punct esențial este racordarea dintre autostradă și salba de lacuri a orașului. Până acum, această zonă a avut o funcțiune mai mult utilitară, dar acum, prin această dezvoltare, devine un element de legătură pentru toți locatarii zonei, care se vor bucura de beneficiile unei faleze continue.


Loading...