Protecția și regenerarea reperelor istorice abandonate fac parte dintr-o strategie de durabilitate amplă pe care One United Properties a început să o implementeze în 2021, ca urmare a deciziei de a se alătura proiectului Global Compact al ONU, cea mai mare inițiativă de sustenabilitate din lume.

Astfel, One United Properties a anunțat de curând achiziția unui imobil istoric situat în centrul Bucureștiului, fosta fabrică Ford. Dezvoltatorul estimează investiții semnificative în următorii doi ani pentru restaurarea clădirii, în scopul protejării și regenerării patrimoniului cultural al capitalei României.

Clădirea a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operațională din Europa de Est. Terenul pe care a fost construită fabrica a fost cumpărat la începutul anilor 1930, chiar de către Henry Ford.

În urma unei vizite la fața locului, Wall-Street.ro a publicat un amplu articol despre Hala Ford, vârf de lance al industrializării în perioada interbelică, și planurile One United Properties de a o readuce la viață. De asemenea, publicația a realizat la fața locului și o serie de fotografii în premieră cu hala.

„Dezvoltatorul intenționează să restaureze integral fabrica și să o transforme într-un spațiu retail, parte integrantă a dezvoltării One Floreasca City. Spațiul comercial din fosta hală Ford va găzdui magazine high-end și restaurante cu terase ample, distribuite în spațiul de 6 metri înălțime de la parter și primul etaj.Valoarea brută de dezvoltare a proiectului la finalizare este estimată la 82 de milioane de euro, dar eforturile celor de la One United ar putea depăși această valoare cu ușurință. Cel puțin la ce am putut vedea acolo”,

notează publicația Wall Street.


Loading...