One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, raportează vânzări și pre-vânzări rezidențiale în valoare de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024, în ușoară scădere cu 10% în comparație cu rezultatul din T1 2023.

În T1 2024, au fost vândute și pre-vândute 92 de apartamente cu o suprafață totală de 10.618 mp, 228 de locuri de parcare și alte tipuri de unități. Evoluția vânzărilor evidențiază o creștere de 27% a prețului de vânzare pe mp, datorată faptului că majoritatea dezvoltărilor au ajuns în stadii avansate de construcție, acest lucru fiind reflectat în aprecierea marjei, în concordanță cu strategia de vânzări a companiei.

„Am început anul 2024 cu perspective pozitive, înregistrând vânzări importante în primele trei luni ale anului, care au depășit obiectivele noastre pentru trimestru. Această realizare este una semnificativă având în vedere alegerea noastră strategică de a amâna lansarea vânzărilor la dezvoltări noi precum One Cotroceni Towers sau faza a doua a One Lake District, unde ne așteptăm la o cerere crescută. În schimb, ne-am concentrat eforturile pe îmbunătățirea vânzărilor în dezvoltările aflate într-un stadiu avansat de construcție, unde am observat o creștere semnificativă a marjelor datorită majorării prețurilor de vânzare, în deplină conformitate cu strategia noastră de prețuri. Până la data de 31 martie, aproape trei sferturi din unitățile din dezvoltările noastre aflate în prezent în construcție au fost vândute. Acest succes subliniază eficacitatea modelului nostru de afaceri conservator, care pune accent pe impulsionarea vânzărilor încă din perioada de construcție”,

a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

La data de 31 martie 2024, 73% din apartamentele disponibile în curs de dezvoltare și livrate au fost vândute. Sumele datorate în baza contractelor încheiate cu clienții până la data de 31 martie 2024 se ridică la 310 milioane de euro în numerar suplimentar până în 2025 (148 de milioane de euro în 2024 și 162 de milioane de euro în 2025). În primul trimestru al anului 2024, a fost încasată suma de 44 de milioane de euro.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, chiria nominală a portofoliului de închirieri ajungând în T1 2024 la 7 milioane de euro, o creștere de 25% în comparație cu T1 2023, ceea ce reflectă activitatea susținută de închiriere din 2023, în special în contextul mutării clienților în birourile de la One Cotroceni Park Faza 1 și Faza 2, închiriate în proporție de 88% și, respectiv, 75%, la data de 31 martie 2024.

„Cererea tot mai mare pentru locuințe de calitate în București, determinată de schimbările din dinamica urbană, cum ar fi creșterea gospodăriilor cu două venituri și un interes pronunțat pentru accesul rapid la facilitățile urbane, subliniază performanța noastră solidă în primul trimestru al anului 2024 în segmentul rezidențial. În paralel, divizia noastră comercială se consolidează, așa cum arată creșterea anuală a chiriei nominale, susținută de activitatea noastră puternică de închiriere de anul trecut. Aceste rezultate nu doar reflectă capacitatea noastră de a ne adapta la tendințele pieței, ci evidențiază și angajamentul nostru de a contribui la modelarea viitorului vieții urbane și al proprietăților comerciale din București. Rezultatele din primul trimestru al anului setează premise excelente pentru activitatea noastră de vânzări și închirieri în 2024, în conformitate cu strategia noastră recent lansată, ONE 2030”,

a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

La începutul lunii aprilie 2024, One United Properties a anunțat ONE 2030, o strategie transformatoare pentru a remodela piața imobiliară din București și a prezenta orașul drept o piață atrăgătoare pentru investitorii internaționali. Planul ONE 2030 vizează dublarea operațiunilor rezidențiale ale One United Properties, continuarea extinderii operațiunilor comerciale ale grupului și o divizie solidă în domeniul ospitalității, cu aducerea în București a unor branduri de hoteluri lifestyle recunoscute la nivel global.

La data de 31 martie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-SPA pentru 273.500 mp de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară, cu drepturi de construire supraterane brute (GBA) de peste 880.100 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare. Pe acestea, grupul estimează construirea a peste 6.000 de apartamente, spaţii comerciale aferente comunităţilor și 163.500 mp de clădiri comerciale pentru închiriere.


Loading...