One United Properties intends to raise up to 100 million euro in equity from investors in a share capital increase operation, the targeted value being almost double the amount attracted in last year's IPO preceding the company’s listing on the Bucharest Stock Exchange.

One United Properties se află în proces de majorare a capitalului social și și-a propus să atragă o investiție de aproximativ 100 de milioane de euro, valoarea vizată fiind aproape dublă faţă de suma atrasă în IPO-ul de anul trecut prin care compania s-a listat la BVB. Victor Căpitanu, cofondator şi co-CEO al One United Properties, a vorbit despre această operațiune într-un amplu interviu pentru ZF Live.

„În 2017 am decis strategic să capitalizăm compania ridicând capital de la terți, folosind aceste investiții pentru a crea o platformă puternică de dezvoltări și investiții imobiliare. De atunci am făcut 4 creșteri de capital, a patra fiind prin listarea la BVB de anul trecut. Deci abia am sărbătorit un an de la listarea companiei. (...) În momentul de față avem deja peste 100 de milioane de euro ridicați”,

a declarat Victor Căpitanu.

Din 27 iunie 2022 şi până pe 26 iulie 2022, investitorii pot subscrie în cea mai mare majorare de capital social din istoria Bursei de Valori Bucureşti pentru o companie antreprenorială românească: 330 de milioane de acţiuni noi emise la preţul maxim de 1,42 lei pe acţiune, deci circa 470 de milioane de lei (95 mil. euro), pentru dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE).

„Pentru One United Properties, veniturile din segmentul rezidențial au crescut peste nivelul pieței și am reușit astfel să oferim acționarilor noștri o marjă netă record de 36%. În acest an, ne aflăm în fața unei bune oportunități de a ne continua extinderea portofoliului de terenuri, ceea ce ne va ajuta să oferim stakeholderilor venituri consistente în anii următori. În consecință, suntem pregătiți să abordăm piața și să obținem noi capitaluri proprii de la investitorii de la Bursa de Valori București”,

a mai spus Victor Căpitanu.

Interviul poate fi urmărit integral aici.


Loading...