Cofondatorul One United Properties a stat de vorbă cu Forbes România despre cum arată contextul general actual și care sunt cele mai importante planuri pe care le are compania în acest moment.

„Suntem în proces de a atrage capital de la investitori în majorare de capital social, care va fi a cincea noastră majorare de capital. Intenția noastră este de atrage până la 90 de milioane de euro de la investitori existenți, care au opțiunea de a subscrie proporțional pe baza drepturilor de preferință, precum și noi investitori. Capitalul nou strâns va fi investit cu prioritate în dezvoltări noi, în conformitate cu pipeline-ul pe care îl avem, în timp ce poziția actuală de numerar va fi folosită pentru a accelera livrarea dezvoltărilor în curs. Scopul nostru cu această creștere este, pe lângă strângerea de capital, să diversificăm și baza de acționari, să creștem lichiditatea și să strângem capital pentru extinderea pipeline-ului.”

De asemenea, Victor Căpitanu a mai povestit că anul acesta compania și-a propus să livreze patru dezvoltări noi și, de asemenea, să demareze One Lake District și One High District, dar și să continue extinderea portofoliul de birouri și retail prin tranzacții, precum recenta achiziție a fostei fabrici Ford, acolo unde One United Properties va dezvolta o suprafață de 13.000 de metri pătrați de spații comerciale.

„Anul 2022 aduce așadar diversificarea portofoliului One United Properties, prin extinderea segmentului de birouri și diviziei de retail și consolidarea rolului de investitor, prin intermediul achizițiilor strategice. În paralel, continuăm să ne axăm pe extinderea brandului high-end al ONE, prin dezvoltări la scară mai largă destinate clienților cu venituri medii și medii-mari. Rezultatele excelente ale vânzărilor One Cotroceni Park setează premise pozitive pentru dezvoltări similare, precum One Lake District și One High District, unde vom începe construcția în acest an. Estimăm că în 2022 vom investi aproape 1,2 miliarde de lei în București”,

a mai spus Victor Căpitanu.

Interviul complet aici.


Loading...