Ziarul Financiar a realizat un interviu cu Victor Căpitanu, cofondator și co-CEO al One United Properties, despre operațiunea de majorare de capital social deja anunțată.

De luni, 27 iunie 2022, şi până pe 26 iulie 2022, deci timp de o lună, investitorii pot subscrie în cea mai mare majorare de capital din istoria Bursei de la Bucureşti pentru o companie antreprenorială românească: 330 de milioane de acţiuni noi emise la preţul maxim 1,42 lei pe acţiune, deci circa 470 mil. lei, pentru dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE).

„Propunerea majorării capitalului social a venit în contextul în care vedem numeroase oportunităţi de achiziţii, în special în Bucureşti, care vor contribui la asigurarea fluxului de dezvoltare pentru următorii şapte ani. Întotdeauna ne-am păstrat o poziţie solidă de numerar care, în ultimul an, a fost menţinută în mod constant la peste 100 de milioane de euro, în ciuda investiţiilor continue în dezvoltări, precum şi în achiziţii. Planul nostru este de a utiliza acest numerar disponibil pentru a finanţa construcţia proiectelor în derulare – acestea includ şase dezvoltări rezidenţiale care urmează a fi construite până la finalul anului 2023, precum şi alte proiecte aflate în prezent în curs de autorizare, sau pentru diverse achiziţii în condiţii avantajoase pentru acţionarii companiei”,

a spus Victor Căpitanu pentru Ziarul Financiar.

Cofondatorul One United Properties a mai declarat că planurile de dezvoltare se concentrează în continuare pe Bucureşti, oraş cu un potenţial semnificativ de dezvoltare, iar aproximativ 90% din capitalul atras va fi direcţionat către dezvoltarea de proiecte rezidenţiale, restul având ca scop construirea de spaţii comerciale şi birouri.

Interviul complet aici.


Loading...