Pe data de 19 septmebire 2022, acțiunile One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România, au fost oficial avansate în cadrul seriei FTSE Global Equity Index Emerging Europe, trecând de la categoria cu capitalizare mică la categoria cu capitalizare medie.

Upgrade-ul reflectă capitalizarea bursieră crescută a One United Properties și lichiditatea solidă a acțiunilor ONE la Bursa de Valori București.

„One United Properties își continuă performanța excelentă pe Bursa de Valori București, crescând ponderea companiilor antreprenoriale românești incluse în indicii globali. În plus, după ce am finalizat cea mai nouă rundă de finanțare, ne-am mărit și mai mult free-float-ul, primind noi acționari în compania noastră în luna august. Acest lucru este completat acum de decizia FTSE Russell de a avansa acțiunile ONE într-o categorie mai reprezentativă de acțiuni de dimensiuni medii, astfel că estimăm o activitate de tranzacționare crescută pe acțiunile ONE în perioada următoare”,

a declarat Victor Capitanu, co-CEO al One United Properties.

Acțiunile One United Properties sunt incluse în seria indicilor FTSE Global Equity începând din data de 21 decembrie 2022. Inițial, acțiunile au fost incluse în FTSE Global All Cap, FTSE Global Small Cap, segmentul cu capitalizare mică din cadrul ecosistemului de indici FTSE Global Equity Index și FTSE Global Total Cap, care include companii mari, mijlocii, mici și micro-companii. Începând cu 19 septembrie 2022, acțiunile ONE au trecut de la categoria cu capitalizare mică la cea cu capitalizare medie, restul compoziției indicilor rămânând neschimbată.

Indicele FTSE Global All Cap este un indice ponderat în funcție de capitalizarea pieței, care reprezintă performanța acțiunilor cu capitalizare mare, medie și mică la nivel global. Indicele acoperă piețele dezvoltate și emergente și este potrivit ca bază pentru produse de investiții, cum ar fi fonduri, instrumente derivate și fonduri tranzacționate la bursă. Șase companii din FTSE Global All Cap Index reprezintă România - Banca Transilvania, MedLife, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties și TeraPlast.

Pe lângă seria FTSE Global Equity Index, acțiunile ONE sunt incluse și în indicele EPRA Nareit Emerging, conceput pentru a urmări performanța companiilor imobiliare listate și a REIT-urilor pe piețele emergente, precum și a mai multor indici STOXX. La nivel local, din septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori București care urmărește cele mai lichide companii, indici BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR și BET Plus.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală. Acțiunile companiei au debutat la BVB pe 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 264 de milioane de lei pentru dezvoltări viitoare atât în segmentul rezidențial, cât și în cel de birouri. În august 2022, One United Properties și-a încheiat cu succes cea de-a cincea operațiune de majorare a capitalului social, atrăgând de la investitori existenți și 253,7 milioane de lei pentru dezvoltarea companiei.

Până în prezent, investitorii au tranzacționat peste 131 de milioane de acțiuni ONE, în valoare totală de aproape 173 de milioane de lei ceea ce face ca One United Properties să fie a 9-a cea mai tranzacționată companie de la Bursa de Valori București.


Loading...