Acțiunile ONE vor fi incluse în indicii MSCI Frontier Markets Small Cap și MSCI România Small Cap, în vigoare începând cu 1 iunie 2023. Această recunoaștere din partea MSCI, un furnizor lider de indici de acțiuni la nivel mondial, evidențiază angajamentul One United Properties de a crește reprezentarea companiilor antreprenoriale românești în indici globali.

Indicele MSCI România este conceput pentru a măsura performanța segmentelor cu capitalizare mare și medie ale pieței românești, în timp ce Indicele MSCI Frontier Markets Small Cap captează reprezentarea companiilor cu capitalizare mică în 28 de țări Frontier Markets. Acțiunile One United Properties vor fi incluse în acești doi indici, alături de alte companii românești de renume.

Anunțul oficial al MSCI este disponibil aici.

Includerea în indicii MSCI este rezultatul strategiei de piețe de capital a One United Properties, axată pe performanță financiară excepțională, guvernanță puternică, preocupare pentru lichiditate, precum și concentrare continuă pe relații de calitate cu investitorii.

Includerea în noii indici va spori și mai mult vizibilitatea ONE, atragerea de noi investitori și creșterea lichidității zilnice.

Pe lângă indicii MSCI, acțiunile ONE sunt incluse și în FTSE Global All Cap, care acoperă performanța acțiunilor cu capitalizare mare, medie și mică la nivel global, FTSE Global Mid Cap, segmentul cu capitalizare medie din cadrul indicelui FTSE Global Equity Universe, FTSE Global Total Cap, care include companii mari, mijlocii, mici și micro-companii, FTSE EPRA Nareit Emerging Index, care este conceput pentru a urmări performanța companiilor imobiliare listate și REITS pe piețele emergente, precum și indicele ROTX de la Wiener Borse, un indice de preț ponderat în funcție de capitalizare și alcătuit din 15 acțiuni românești de vârf tranzacționate la BVB. La nivel local, din septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori București care urmărește cele mai lichide companii, precum și indicii BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR și BET Plus.


Loading...