Ziarul Financiar a realizat o analiză a dezvoltărilor pe care One United Properties le va livra anul acesta și în următorii doi ani, precum și a portofoliului de dezvoltări ce urmează a fi autorizate.

În 2023 One United va livra aproximativ 1.451 de apartamente şi vile, iar pentru alte aproape 2.100 de apartamente există autorizaţie emisă şi pot începe lucrările. Pe lângă acestea, se adaugă alte 1.300 de apartamente în viitoarea dezvoltare One Cotroceni Towers, recent anunțată. Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 de milioane de euro, One Cotroceni Towers va fi o importantă dezvoltare mixtă şi un exemplu emblematic de regenerare urbană, care va creşte gradul de atractivitate a traiului, muncii şi a petrecerii timpului liber în Bucureşti. Componenta rezidenţială va cuprinde 1.296 de unităţi dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidenţială din Bucureşti şi din regiune. Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. Turnurile rezidenţiale vor fi conectate la nivelul parterului şi primului etaj şi vor include spaţii comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, pieţe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii şi alte servicii specifice care vor reduce timpul de deplasare al locuitorilor şi mici spaţii de birouri la primul etaj, disponibile pentru vânzare.

O analiză ZF despre planurile de dezvoltare

În privința sistemelor de tip geoexchange, care sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător şi cele mai rentabile sisteme de utilizare a spaţiului disponibile, One United Properties intenționează să-l implementeze în dezvoltările One Lake District, One High District, One Lake Club şi One Peninsula. Necesitatea principală este ca terenul să fie suficient de mare pentru a permite mai multe locuri unde pot fi implementate pompe.

Analiza completă aici.


Loading...