Invitat în cadrul conferinței „Cum (NU) construim în România. Soluții la provocările momentului”, organizată de DC News Media Group, Andrei Diaconescu a vorbit, printre altele, şi despre lipsa de sustenabilitate a proiectelor din România, în lipsa predictibilităţii, dar şi a soluţiilor inovative.

Una dintre aceste soluții, pe care One United Properties și-a asumat-o, este geoexchange-ul, care salvează 60-70% din consumul de gaz și curent.

„Sustenabilitatea este subiectul fierbinte la nivel mondial şi european. Cum reuşim să facem proiecte care să nu mai depindă de sursele tradiţionale de gaz şi curent? Pentru asta, compania noastră a decis ca 4 din 5 proiecte să le facă cu soluţia de geoexchange, adică schimbul de căldură cu pământul. Asta înseamnă că 60-70% din consumul de gaz şi curent va fi salvat. Practic, nu mai consumăm acest gaz şi curent”,

a explicat cofondatorul One United Properties.

De asemenea, acesta a mai subliniat importanța predictibilității în acest sector, pentru o dezvoltare durabilă, pe termen lung.

„Trebuie să fim conştienţi că toţi aceşti investitori mari pot muta interesul către alte oraşe - ar fi o situaţie fericită în România - sau către alte ţări. Fie că vrem sau nu, exact aceşti investitori mari sunt cei care dau tendinţele într-o piaţă, sunt cei care schimbă imaginea oraşului, care schimbă vieţile oamenilor, sunt cei care schimbă modul de locuire şi modul de lucru. Şi ei au nevoie de încredere şi de predictibilitate. Dacă sunt chemat astăzi să investesc 100 de milioane de euro, vreau să ştiu că după 3-4 ani, după ce reuşesc în mod legal să obţin avizele şi autorizaţiile pentru proiectul respectiv, voi putea construi în parametrii de la achiziţie. Dacă nu reuşim să creăm această predictibilitate, în realitate vom favoriza doar investiţiile mici, oportunistice, speculative. Nu vom avea o dezvoltare sustenabilă.”

Mai multe detalii aici.


Loading...