Cofondatorul One United Properties a fost marți seară invitatul publicistului, scriitorului și istoricului Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii „Față în față” difuzată de Gândul.ro, pentru o discuție relaxată despre profesie, familie, pasiuni, dar și mediul antreprenorial din România.

Cum să reușești să dezvolți o afacere de succes în țara noastră, care sunt preferințele românilor în materie de locuit, dar și cum a afectat pandemia sectorul imobiliar, acestea au fost doar câteva dintre temele discutate în direct în cadrul emisiunii.

„Cred că cel mai important este să ai o idee și să o poți explica extraordinar de simplu”, a spus Andrei Diaconescu la Gândul, arătând că o viziune sănătoasă și o idee bună de afaceri, în care fondatorii să creadă, reprezintă primul pas către construirea unui business solid. „Dacă ai o idee, până la urmă banii se vor găsi”, a mai adăugat acesta, subliniind că România ultimilor ani a adus pe piață foarte multe business-uri românești creative și solide, care contribuie la creșterea economică generală. Cu toate acestea, „mediul de afaceri din România este încă la început. Avem 32 de ani, însă nu e suficient. Capitalul românesc începe să se formeze și să devină consistent. După ce devine consistent, trebuie să treacă la următorul nivel și să fie conștient de ce poate.”

În privința sectorului imobiliar, Andrei Diaconescu este de părere că performanța vine atunci când ai în permanență în minte clientul, când gândești totul pentru acesta și oferi un produs de calitate, durabil, care se păstrează foarte bine în timp. Este și viziunea One United Properties, care cu fiecare dezvoltare, fie ea rezidențială, office sau mixtă, ia în calcul încă din faza de proiectare cum se vor simți oamenii care vor locui sau vor munci în imobilul respectiv. De la intrarea în clădire, mersul cu liftul, la cum cade lumina pe parchet și cum trebuie compartimentat spațiul pentru nevoile fiecăruia. În plus, „în imobiliare există trei lucruri importante. Poziția, poziția, poziția”, a explicat Andrei Diaconescu, evidențiind faptul că atunci când compania sa se gândește la o nouă dezvoltare ia în calcul doar cele mai bune zone ale orașului. „Noi vedem între 100 și 200 de terenuri în fiecare an pe care le analizăm. Din terenurile analizate alegem cinci, adică foarte puține. Cele care trec, evident, înseamnă că îndeplinesc anumite criterii. Au o locație dezirabilă, un preț corect. Cred că noi facem niște proiecte deosebite. Încet, încet lucrurile se vor schimba în acest sector, eu cred că piața este cea care îi elimină pe cei care nu fac lucrurile corect. Oamenii nu vor mai cumpăra acele produse.”

Cuvântul ce stă pe buzele tuturor în aceste vremuri, energia, este o provocare și pentru sectorul imobiliar, iar Andrei Diaconescu a povestit la Gândul că soluțiile verzi reprezintă o prioritate în investițiile companiei. Prin parteneriatul cu Veolia, One United Properties va implementa unul dintre cele mai eficiente și prietenoase cu mediul sisteme de tipul geoexchange, care va asigura aproximativ 70% independență energetică a clădirii.

În privința pasiunilor care îi umplu timpul liber, Andrei Diaconescu a recunoscut că iubește lectura, pasiune insuflată de mama sa, profesoară de limba română, dar și șahul, fiind totodată și Vice-Președinte al Federației Române de Șah. „Sper ca în 10 ani de zile să fim în top 3-5 mondial.”

Emisiunea poate fi urmărită integral aici:


Loading...