În cadrul evenimentului Noaptea Studiourilor de Arhitectură, format original Romanian Design Week la care a participat anul acesta și One Floreasca City, Andrei Diaconescu a stat de vorbă cu invitații biroului de proiectare X Architecture & Engineering. Co-fondatorul One United Properties a subliniat nu numai importanța echipei de arhitecți pentru un dezvoltator imobiliar, ci și efortul comun pe care aceștia îl depun pentru a aduce îmbunătățiri în stilul de viață urban.

Dacă în trecut comercianții și oamenii de afaceri aveau obligația de a contribui la sprijinirea artelor și a societății, astăzi, arată cofondatorul One United Properties, responsabilitatea socială vine dinspre direcția acționarilor, tot mai conștienți de binele comun pe care îl pot face.

„În opinia mea, trendul se inversează astăzi, cu elemente precum ESG și CSR, care pun presiune pe companii prin intermediul investitorilor, pentru contribuția la bunăstarea societății. Un lucru extraordinar, după părerea mea. Acesta este și motivul pentru care noi ne-am angrenat în acest proces de ESG și vom încerca să-l ducem la rang de artă. Acest lucru poate înseamna să facem regenerări urbane sau donații către școli și alte activități, important este să fie foarte prezent în mintea tuturor celor care lucrează aici. Important este să avem un efort colectiv constant.”

Noaptea Studiourilor de Arhitectură este un eveniment ce se desfășoară în cadrul Romanian Design Week și care promovează industriile creative, cu un accent special pe studiourile de arhitectură din București.


Loading...