În urmă cu cinci ani, Forbes România publica primul cover story din presa de business cu Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu despre One United Properties. În 2018, compania avea aproximativ 200 de apartamente finalizate, 340 în construcție și 500 în plan. Primele proiecte de birouri au fost dezvoltate în 2017, iar pe piața comercială a intrat în 2022.

Astăzi, One United Properties a livrat deja câteva mii de apartamente, suprafața închiriabilă brută a birourilor ajunge la 118.000 mp, iar în portofoliul comercial al companiei se înscriu peste 160.000 mp. La aceștia se adaugă 40.000 mp de clădiri istorice care urmează să fie restaurate, precum One Plaza Athenee, One Downtown sau One Gallery.
Abordând momentele de referință din istoria One United Properties, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu dezvăluie în interviul din Forbes secretele scalării accelerate din ultimii ani și mentalitatea de business care constituie un adevărat motor de creștere.

Fondatorii companiei care deține azi peste 100.000 mp de terenuri și estimează construcția a peste 2.800 de apartamente, unități comerciale și spații de birouri afirmă că „performanța companiei este foarte corelată cu performanța orașului”.

„Noi am luat multe decizii ca să dezvoltăm orașul București. Să ne înțelegem, sunt decizii profitabile, dar nu le-am fi făcut dacă ne uitam doar la profit”,

spune Victor Căpitanu, cofondatorul One United Properties.

Dezvoltatorul imobiliar care are în centrul filozofiei de business „nu costul, ci clientul”, își pune tot mai mult amprenta asupra peisajului urban bucureștean, schimbând fața orașului. Ce urmează?

„Din punctul meu de vedere, avem atât de multe alte lucruri de făcut, pe care le planificăm în continuare încât ce am făcut până acum mie mi se pare foarte puțin”,

spune Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Cum e să conduci un business de succes „cu criza în ADN” și dezvoltările imobiliare aflate pe agenda companiei sunt alte subiecte abordate de „artizanii noului București”, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu în cover story-ul din Forbes România.

the craftsmen of the new Bucharest - coverthe craftsmen of the new Bucharest - 1the craftsmen of the new Bucharest - 2the craftsmen of the new Bucharest - 3the craftsmen of the new Bucharest - 4

Loading...