Ziarul Financiar a organizat pe 22 septembrie cea de-a șasea ediție a Conferintei “ZF Birouri și Rezidențial”, în cadrul căreia a dezbătut alături de cei mai importanți jucători din domeniu bilanțul pieței imobiliare din 2020 și 2021.

Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties a subliniat faptul că ă investitorii din piaţa rezidenţială cumpără în funcţie de modelul lor de business.

„Sunt investiori care cumpără pentru a revinde, pentru a marca un profit rapid, dar au apărut tot mai mulţi investitori care păstrează imobilele pe care le cumpără pentru a dezvolta piaţa de închirieri, care urmează să se dezvolte şi la noi. Momentan nu avem o piaţă puternică de închirieri. La noi procentul de investitori în acestă direcţie se duce în 15-20%, dar aici sunt incluşi atât investitorii mici, care cumpără un bloc, dar şi cei mari care cumpără mai multe imobile.”

De asemenea, Beatrice Dumitrașcu a vorbit despre succesul proiectului One Cotroceni Park, dezvoltare cu funcțiune mixtă și un concept imobiliar inovator:

„Proiectul One Cotroceni Park este o dezvoltare mixtă care integrează atât clădiri de birouri, cât şi zone locative cu 850 de apartamente. Proiectul este o mare surpriză. Într-o lună şi jumătate am vândut aproape 200 de apartamente şi semnăm în continuare, zilnic, vânzări acolo. Succesul este dat de faptul că acolo nu există o dezvoltare de genul acesta atât de mare, iar unităţile locative noi nu sunt atât de multe. Este un cartier tânăr în care nu există astfel de dezvoltări, iar oamenii caută astfel de proiecte. Noi am avut tendinţa de a dezolta proiecte mixte cu timp înainte de pandemie.”

Mai multe detalii aici și aici.


Loading...