Forumul Internațional DEVO, aflat la a șasea ediție, a reunit sub genericul Better City specialiști din domeniu pentru a discuta despre viziune, investiții și cum pot fi orașele dezvoltate prin efortul comun.

Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties, a fost prezentă în calitate de speaker în panelul intitulat „Dezvoltând orașul”, alături de alți dezvoltatori și furnizori de sisteme și servicii din construcții. Funcțiunile mixte reprezintă poate unul dintre cele mai importante element din tendințele actuale, după cum a subliniat aceasta. Combinarea locuințelor colective cu spațiile comerciale, dotările pentru educație, sănătate și spațiile pentru sport și loisir devin noul standard al ansamblurilor de locuit. Fără acestea locuințele nu mai au aceeași valoare. Problemele de mobilitate au epuizat locuitorii Bucureștiului, astfel încât proximitatea este un atu fundamental care câștigă în alegerea unei locuințe noi.

beatrice-dumitrascu-at-the-devo-international-forum-3beatrice-dumitrascu-at-the-devo-international-forum-5beatrice-dumitrascu-at-the-devo-international-forum-4beatrice-dumitrascu-at-the-devo-international-forum-1beatrice-dumitrascu-at-the-devo-international-forum-2

O altă foarte interesantă tendință, deocamdată punctuală și negeneralizată, este aceea de a dezvolta prin reabilitarea profundă a unor clădiri existente sau chiar de patrimoniu protejat în poziții excepționale în oraș, așa cum face One United Properties. Aceste intervenții rezolvă din start problema consolidărilor clădirilor cu risc seismic, care altfel, abordate separat și singular, nu se susțin economic.


Loading...