Cel mai nou număr al revistei Biz spune povestea One United Properties și cum au reușit cei doi cofondatori, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, împreună cu echipa lor, să construiască unul dintre cele mai vizibile și de succes branduri românești.

Pentru a lua pulsul One, echipa Biz s-a mutat pentru câteva zile chiar la One Tower, clădirea office din cadrul dezvoltării One Floreasca City, acolo unde dezvoltatorul își are sediul.
Redacția Biz a avut astfel ocazia să testeze facilitățile clădirii viitorului, dar și să observe cum decurge o zi la locul de muncă pentru echipa One United Properties.

Membrii din Board-ul companiei au povestit pentru Biz prin ce se diferențiază dezvoltatorul și cum a reușit acesta să scrie o poveste românească de succes.

Începând cu 26 aprilie, One United Properties are un nou Consiliu de Administrație din care fac parte cinci dintre vechii membri, Claudio Cisullo, președinte, Victor Căpitanu, Andrei Diaconescu, Horia Manda, Marius Diaconu și doi noi membri, Augusta Dragic, cofondatoare a grupului Superbet, și Magdalena Souckova (Soucek), Country Managing Partner pentru EY în Cehia între 2008 și 2021, toți pe coperta revistei Biz.

„Am fost întotdeauna diferiți de mainstream, ceea ce cred că este unul dintre fundamentele succesului nostru pe termen lung. În primul rând, am dezvoltat clădiri verzi cu mult înainte ca valoarea și importanța construcțiilor durabile să devină recunoscute la nivel global. Deși ar fi fost mult mai ușor, mai rapid și mai ieftin să construim cu materiale obișnuite, am ales o strategie diferită bazată pe longevitatea construcției, precum și pe impactul minim asupra mediului și costurilor companiei",

spune Claudio Cisullo.

La rândul ei, Augusta Dragic, membru neexecutiv – independent al Consiliului de Administrație One United Properties, pune succesul companiei pe baza unei etici responsabile a muncii, a simțului pentru oportunități, curajului, valorilor și viziunii care stau la baza One United Properties.

În 2007, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu puneau bazele One United Properties, companie ce avea să devină cel mai mare dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Cu o viziune inedită asupra pieței, o abordare axată pe cerințele și nevoile clienților, o politică sustenabilă și facilități multiple, special concepute pentru a oferi mai mult spațiu, inovație, vederi panoramice fabuloase, One United Properties vine cu o perspectivă diferită, sustenabilă, clădită pe termen lung.

Împreună pun bazele și setează traseul unui business de succes, sustenabil, care se diferențiază de competitori nu doar prin acțiuni ce targetează impactul și dezvoltarea comunității, ci și prin dorința de a lăsa în urmă ansambluri inovatoare, care răspund cerințelor clienților și care adaugă plus de valoare zonelor în care sunt dezvoltate.

„Din perspectiva noastră, când alegem o locație, indiferent unde ar fi, trebuie să fie cea mai bună din zona respective”,

le-a spus Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division, jurnaliștilor Biz.

La rândul său, Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties, a vorbit despre birourile viitorului, trenduri și despre facilitățile care au devenit un must-have în 2022.

"Acum criteriile sanitare, cele de calitate și elementul wellness joacă un rol important. Ceea ce, pe termen lung, se va dovedi un câștig pentru echipe, în contextul în care spațiile de lucru tind să încorporeze elemente de relaxare, confort, intimitate, dublate de acces la facilități și servicii.”

Dezvoltatorul imobiliar se concentrează și pe construcția sustenabilă, punând bazele unui mediu sigur și sănătos, care să reflecte principiile de bază ale One United Properties.

Zuzanna Kurek, Manager Relația cu Investitorii și membru al ESG al One United Properties, a povestit pentru Biz:


 ”Investim în soluții energetice inovatoare, cum ar fi pompele geotermale, pentru a construi clădiri independente din punct de vedere energetic sau lifturi cu recuperarea energiei în clădirile de birouri, pe care chiriașii noștri le pot găsi în One Cotroceni Park Office. Nu în ultimul rând, construim dezvoltări moderne și accesibile. Acolo unde infrastructura lipsește, o dezvoltăm noi înșine – așa cum a fost în cazul One Floreasca City, unde am investit 2 milioane de euro în refacerea intersecției pentru fluidizarea și decongestionarea traficului și în modernizarea spațiului public.”

Arhitectul regenerării urbane este Marius Călin, Principal X Arhitecture & Engineering, biroul de arhitectură care dă viață proiectelor One United Properties.

„În dezvoltările One se regăsesc plăcerea și încrederea în oraș. Orașul nu e doar o tranzacție, nu este numai un instantaneu, nu e doar o aglomerare de clădiri sau maximizarea unui teritoriu. Toate proiectele, indiferent de dezvoltator, au locații predeterminate și suprafețe bine determinate, ceea ce este fascinant în această gândire manifestată în One Mircea Eliade (unde ne aflăm acum) sau în One Cotroceni Park (în cele două faze ale dezvoltării) sau One Lake District, ori One Herăstrău Towers – o clădire emblematică, exemplu de regenerare urbană. Ai astfel o clădire care poate fi interpretată ca având o funcție simbolică și cred în continuare că avem nevoie de astfel de clădiri, avem nevoie de o identitate”,

spune acesta.

Pentru a obține succesul într-un business este nevoie de oameni implicați, dornici să se autodepășească și să evolueze, cu spirit inovator. Alexandra Dinu, Investment Manager, este, cu siguranță, unul dintre ei, fiind unul dintre cei mai vechi angajați ai companiei, cu 17 ani de experiență la One United Properties. Cei doi mentori ai săi, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, cu care lucrează încă de la început, au învățat-o numeroase lecții importante de business, ghidând-o și transformând-o în profesionistul desăvârșit de astăzi.

Coperta Biz 365 alb 2Cover story One Biz BT finalCover story One Biz BT final 2Cover story One Biz BT final 3Cover story One Biz BT final 4Cover story One Biz BT final 5Cover story One Biz BT final 6Cover story One Biz BT final 7Cover story One Biz BT final 8Cover story One Biz BT final 9

Interviurile complete pot fi citite în cel mai recent număr al revistei Biz.


Loading...