Pe 19 iulie, One Tower, clădirea de birouri din cadrul One Floreasca City, a găzduit seminarul „Economia Circulară a Clădirilor” organizat de Romania Green Building Council în cadrul proiectului Erasmus + CircularBIM.

Creșterea eficienței energetice și energia verde, importanța integrării designului bioclimatic în proiectele imobiliare, sustenabilitate și importanța clădirilor verzi, precum și o introducere în principiile economiei circulare au fost principalele teme dezvoltate de participanții la seminar.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost realizată de președinte RoGBC (Romania Green Building Council) Andrei Botiș, proiectul CircularBIM Erasmus+ fiind prezentat imediat după aceea de un reprezentant al Universității din Sevilla, Spania. Dr. arhitect Daniel N. Armenciu, lector la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, a susținut o prelegere despre „Economia circulară în clădirile verzi și comunitățile sustenabile”, iar Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties, a prezentat un studiu de caz cu tema „Casele verzi și economia circulară”.

Principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidentiale, de birouri și mixte de ultimă generație, One United Properties este recunoscut pentru practicile sale de dezvoltare sănătoase și prietenoase cu mediul și politica de sustenabilitate. În studiul de caz prezentat la seminarul organizat de Romania Green Building Council, CEO-ul Residential Division One United Properties a subliniat importanța implementării soluțiilor sustenabile în imobiliare și beneficiile comunităților verzi care redefinesc conceptul dezvoltărilor imobiliare clasice.

Perspectiva stakeholderilor a întregit viziunea auditorilor asupra subiectului cu o dezbatere pe tema economiei circulare și a importanței EPD-urilor. Moderatorul Ciprian Sipoș (Green Interiors) i-a avut invitați pe Gabriel Golumbeanu, Saint-Gobain România, Oana Bădescu, Kauf Insulation, Răzvan Copoiu, Signify și Oana Diaconescu, Decan FAI, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.


Loading...