Ultimii 30 de ani au marcat schimbarea drastică a orașului București datorită contribuției aduse de piața imobiliară. Sectorul construcțiilor reprezintă nu doar un important procent din PIB-ul României, ci este și sectorul care a impulsionat dezvoltarea estetică a orașelor, dezvoltarea economică, prin crearea de hub-uri ale marilor corporații internaționale, și creșterea nivelului de trai, prin construirea unor locuințe în clădiri moderne, cu facilități și utilități care depășesc cu mult standardul oferit de apartamentele comuniste.

One United Properties, Profit News TV și Profit.ro au lansat campania București 2028, o campanie despre cum se poate realiza dezvoltarea urbană responsabilă. De la orașul de 15 minute, la dezvoltarea imobiliară mixtă, regenerarea urbană și readucerea la viață a centrului Bucureștiului, toate sunt teme pe care campania București 2028 le-a abordat în încercarea de a răspunde la întrebarea „cum se construiesc noile cartiere ale Bucureștiului?”.

Prin activitatea lor, dezvoltatorii imobiliari au redat comunității zone abandonate, foste fabrici, în locul cărora au apărut noi poli urbani. Regenerarea urbană este o tendință care se dezvoltă de mai mulți ani în marile orașe ale lumii. Zone urbane, puternic industrializate cu ani în urmă, sunt înlocuite astăzi de proiecte imobiliare majore menite să redea locuitorilor orașul, așa cum sunt One Floreasca City, dezvoltare ridicată pe locul fostei platforme Automatica, sau One Cotroceni Park, pe locul platformei industriale Ventilatorul.

De asemenea, aplicarea unor soluții energetice inovatoare au condus la îmbunătățirea parametrilor de sustenabilitate ai dezvoltărilor imobiliare. Prin implementarea unor standarde internaționale de dezvoltare durabilă cu impact asupra mediului înconjurător, ne-am aliniat la tendințele viitorului. Un accent puternic se pune pe eficiența energetică a acestor imobile, în special în această perioadă de scumpiri constante. Sistemul geoexchange implementat de One United Properties împreună cu Veolia, în dezvoltări precum One High District, One Lake Club sau One Lake District, reprezintă unul dintre aceste produse noi utilizate în dezvoltările cu standarde mai ridicate.

Multe dezvoltări rezidențiale includ nu doar locuințe, ci și cafenele, restaurante, magazine, săli de fitness, chiar birouri – astfel, se dezvoltă industrii adiacente celei imobiliare. Promotor al conceptului de dezvoltare imobiliară cu funcțiuni mixte, One United Properties și-a imprimat această viziune de dezvoltare sustenabilă, care aduce laolaltă multiple componente ce contribuie la starea de bine a rezidenților în dezvoltări deja emblematice, precum One Floreasca City, One Herăstrău Towers sau One Cotroceni Park. Orașul de 15 minute devine așadar un concept rezidențial urban potrivit căruia majoritatea nevoilor zilnice pot fi îndeplinite fie prin mersul pe jos, fie cu bicicleta de la casele rezidenților. Conform acestui concept, locuitorii pot găsi pe o rază de mers pe jos sau cu bicicleta de 15 minute infrastructura esențială pentru mobilitate, sănătate, petrecere a timpului liber, muncă, educație, recreere și aprovizionare, aici incluzând magazinele și chioșcurile, restaurante, birouri, facilități educaționale și medicale, de îngrijire a copiilor și școli, divertisment, spații verzi, precum și transport public.

Hub-urile office au creat și ele poli de dezvoltare economică care au condus la creșterea populației orașului, creșterea forței de muncă din orașul respectiv, la atragerea de noi companii internaționale care deschid filiale în orașul respectiv și oferă locuri de muncă bine plătite, dar și la creșterea economică a orașului respectiv prin taxe și impozite plătite bugetului local.

Zona istorică a Bucureștiului este repusă în valoare prin proiecte ample de consolidări și transformări de clădiri istorice în hoteluri, spații de birouri sau locuințe. Iar One United Properties își confirmă și anul acesta implicarea în proiecte de conservare a patrimoniului cultural, prin achiziții de imobile istorice pentru renovare. Anul 2021 a marcat o nouă etapă în istoria One United Properties, deoarece compania a investit pentru prima dată în restaurarea unor monumente istorice, în urma achiziției Casei Braikoff. Clădirea istorică este în curs de renovare completă și va fi cunoscută sub numele de One Athénée, găzduind apartamente și spații comerciale exclusiviste. În plus, în martie 2022, One United Properties a achiziționat fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care va fi restaurată și transformată într-un spațiu de retail și office, One Gallery. În total, valoarea brută a investiției alocate portofoliului de clădiri restaurate al companiei este estimată la 189 de milioane de euro.


Loading...