Cofondatorul One United Properties a fost invitatul emisiunii „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” de la Gândul.

Într-o discuție relaxată, dincolo de cifre și planuri de investiții, Andrei Diaconescu a povestit cum a intrat pe drumul antreprenoriatului și care sunt principiile după care se ghidează în viață. Puțini sunt cei care știu că porecla sa în copilărie era Zidarul, un nume care anunța deja meseria pe care avea să și-o aleagă. „Am copilărit în Centrul Civic, chiar în perioada în care acesta se construia, așa că poate și de acolo am căpătat atracția față de construcții, de dezvoltare. Am fost de mic atras de construcții, de a face ceva”, a povestit acesta.

Nu a ales calea diplomatică, așa cum a făcut tatăl său, însă nici construcțiile nu au fost primul loc de muncă. Andrei Diaconescu a intrat în schimb în domeniul bancar, acolo unde s-a și cunoscut cu Victor Căpitanu, alături de care a fondat One United Properties. În paralel cu activitatea din bancă, împreună cu Victor Căpitanu a început să facă investiții în terenuri, iar acela a fost momentul în care s-au gândit să fondeze un business în afara domeniului bancar, astfel luând naștere Capital Partners. Nu a fost totul ușor și au luat și decizii greșite, cum ar fi să investească în terenuri în zone nu foarte bune, care și-au pierdut valoarea. Însă acele greșeli au fost o lecție foarte bună pentru cei doi.

„Ulterior, ocupându-ne constant de real estate am înțeles cât de importantă este poziția, localizarea unui teren, mai ales în momente de criză. Dacă nu pierdeam acei bani în 2009 nu am fi înțeles cât de importantă este poziția unui proiect. Practic în fiecare zi ne pregătim pentru criză, iar asta vine cu disciplina de a cumpăra doar locații premium sau super premium, care chiar și în criză aduc lichidate și continuă să vândă. Nu ne-am abătut de la acest model.”

În privința succesului, Andrei Diaconescu este de părere că cel mai important este să îți placă ceea ce faci și să construiești pas cu pas. Fără ca banii să fie scopul final.

„Cred că e mult mai ușor să faci bani când nu te gândești la bani. Chiar și la începuturi, încercam să salvez o parte din bani din salariul meu de 150 de dolari. E una din marile mele greșeli, mi-am dat seama că cel mai bine este, atunci când ai bani puțini, să îi investești în tine. Sfatul meu către tineri acesta este – să investească în ei, să aibă grijă de ei, pentru că ei sunt cea mai mare investiție.”

Un business solid se construiește pas cu pas, pe principii sănătoase, precum corectitudine, calitate oferite în mod constant.

„Ne place să dăm întotdeauna clientului mai mult decât se așteaptă. Să facem ceva și pentru comunitate. Noi am avut cateva proiecte în care nu am făcut profit pentru că nu am vrut să facem rabat de la calitate. În schimb, ne implicăm în comunitate. De exemplu, la Floreasca 70 % din intersecția cu Mircea Eliade este refăcută de One. Acum ne-am angajat la o primărie, fără să existe obligația legală, să construim 2 școli, care vor reduce foarte mult traficul din zonă, generat de locul de muncă și de școală. Dacă am reuși să stăm mai aproape de locul de muncă și să avem școala aproape, s-ar reduce semnificativ traficul traficul.”

Cofondatorul One United Properties a mai subliniat că este mult mai motivant să aducă o contribuție la societate, la oamenii din jurul său.

„Pe mine m-au ajutat oameni necondiționat, fără să aibă un profit sau un beneficiu direct și cumva îți rămâne în minte că ai datoria să faci și tu asta. Îmi place să cresc oameni în companie, tineri care sunt dispuși să învețe. E bine să ai momente de revelație, în timpul unui an, in care să vrei să faci ceva bine pentru ceilalți, pentru comunitate.”

Interviul complet poate fi urmărit aici:


Loading...