Restaurarea unui imobil istoric presupune o serie de provocări pentru echipele implicate, care au dificila sarcină de a proteja elementele originale, de a le scoate la lumină și a le reda strălucirea și de a integra în construcție tehnici moderne.

Prima achiziție istorică realizată de One United Properties este cunoscuta casă Braikoff, aflată în prezent în proces de restaurare. Odată finalizat acest proces, ea se va numi One Athénée și va revigora întreaga zonă a Ateneului, încărcată de istorie și mereu în atenția turiștilor și localnicilor deopotrivă.

O echipă de filmare a mers pe șantier pentru a sta de vorbă cu profesioniștii implicați în restaurarea clădirii.

"Provocarea este unică pentru fiecare obiectiv istoric. De ce? Pentru că niciodată nu şti ce te aşteaptă. Coloanele, toate sunt elemente care se vor păstra. Şi înăuntru se va păstra, şi uşile, şi tot",

a declarat Dan Şerban, prof. emerit dr. arhitect.

La rândul său, Radu Neacșu, director de proiect la One United Properties, a adăugat:

„Fiecare element arhitectural se tratează diferit. Împreună cu echipa de arhitecţi şi experţi de monumente istorice ne întâlnim, analizăm, facem programul de restaurare. Ne aflăm în această încăpere şi ne uităm la această pictură, această componentă artistică, ne imaginăm că deasupra va trebui să venim cu un planşeu de beton nou. O provocare reală este în a realiza acest planşeu de beton cu pictura la faţa locului, motiv pentru care toată echipa este focusată pe tehnologia din această încăpere şi vom implementa soluţii foarte interesante, cu structuri metalice, cu protecţii astfel încât să nu afectăm pictura.”

Regenerarea urbană prin repunerea în circuit a unor clădiri istorice este parte din viziunea pe termen lung a One United Properties, după cum explică Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties:

„Noi, având ca obiectiv principal în compania noastră atenţia pentru design, pentru arhitectură, şi având inclusiv o serie de discipline în cadrul companiei, ne dorim să repunem această valoare arhitecturală pe primul plan al tuturor bucureştenilor. Prin această restaurare, cu siguranţă, întreaga zonă va reveni la frumuseţea pe care o avea în momentul în care a fost construit atât Palatul Braikoff, cât şi Ateneul Român.”


Loading...