Acțiunile One United Properties (ONE) vor intra din 20 decembrie în structura indicelui FTSE Global All Cap al agenției de evaluare financiară americano-britanică FTSE Russell.

Fondurile globale vor investi automat, printr-o schemă de tip „passive tracker“, printr-o copiere strictă, circa 10 milioane de dolari după ce acțiunile ONE vor intra efectiv în alcătuirea indicelui FTSE. Conform unei analize realizate de Profit.ro, intrarea ONE în indice crește cota României și contribuie la posibilitatea includerii în indicele MSCI (Morgan Stanley Composite Index), o perspectivă care creează așteptarea de noi bani pe piață.

„Decizia noastră de a ne lista la Bursa de Valori București face parte din strategia de dezvoltare pe termen lung a One United Properties. Vedem piața de capital ca o modalitate de dezvoltare a One în următorii ani, iar majorarea capitalului social prin IPO a fost primul pas în această direcție. Includerea în indexul FTSE Russell a fost obiectivul nostru încă de la debutul pe BVB și, în acest sens, ne-am concentrat mult pe îndeplinirea, lună de lună, a criteriilor de lichiditate. Ne dorim să fim pe radarul investitorilor instituționali globali. De aceea suntem încântați, dar nu surprinși de includerea acțiunilor ONE în FTSE Russell, care este doar începutul călătoriei noastre de creștere a vizibilității pieței de capital românești pe scena internațională“,

a declarat pentru Profit.ro Victor Căpitanu, co-fondator One United Properties.

Articolul complet aici.


Loading...