Ziarul Financiar a organizat pe 8 mai o nouă ediție a evenimentului ESG Summit, conferință dedicată înțelegerii fenomenului sustenabilității.

Reprezentanți ai mediului de business din țara noastră au discutat despre cum companiile din care fac parte au adoptat și integrat în strategiile lor practicile ESG – de mediu, sociale și de guvernanță. Acestea reprezintă pilonul pe care se poate realiza dezvoltarea durabilă.

Invitată în cadrul conferinței, Zuzanna Kurek, Investor Relations Manager și Membru în Comitetul ESG al One United Properties, a punctat faptul că fiecare dezvoltare marca ONE aduce inovație din punct de vedere social și de mediu. Dezvoltări precum One Herăstrău Towers sau One Herăstrău Park au fost construite pe locul unor structuri abandonate, revitalizând astfel întreaga zonă și aducând avantaje pentru toți locuitorii din cartierele respective. În același timp, dezvoltări de amploare precum One Cotroceni Park și viitoarea One Cotroceni Towers reconstruiesc platforme industriale abandonate și le transformă în noi comunități, oferind oamenilor acces rapid la servicii variate, sub conceptul „orașului de 15 minute”. Un alt exemplu de implicare în dezvoltarea urbană sustenabilă este One Floreasca City, care nu numai că a redat orașului o zonă din apropierea centrului care era uitată, dar a și contribuit la modernizarea infrastructurii în zonă și lărgirea șoselei, în urma unei investiții de 1 milion de euro din partea dezvoltatorului.

Tot în direcția strategiei ESG, One United Properties va investi aproximativ 6 milioane de euro pentru construirea a două școli în apropierea dezvoltărilor sale din zona Barbu Văcărescu. De asemenea, Zuzanna Kurek a subliniat importanța creării de noi repere pe harta orașului, așa cum este One Floreasca City, dar și regenerarea și restaurarea celor existente, care fac parte din patrimoniul cultural, așa cum sunt One Athénée sau One Gallery.


Loading...