În cel mai recent număr al revistei ELLE Decoration, arhitectul Marius Călin vorbește despre conceptul de regenerare urbană și face o radiografie a dezvoltării One Floreasca City, care propune pe piața imobiliară românească un adevărat model de sustenabilitate.

Dezvoltat de One United Properties și semnat de X Architecture & Engineering / Marius Călin, One Floreasca City este un manifest al regenerării urbane, al transformării continue a țesutului urban în jurul ideii de comunitate, dar și al implicării în revitalizarea și valorificarea potențialului unei zone. Conceput în jurul a trei componente principale – One Mircea Eliade (rezidențial), One Tower (office) și o zona comercială – dezvoltarea rescrie o fostă zonă industrială și o readuce în beneficiul comunității, cu importante investiții în infrastructură. Un model de regenerare urbană care, așa cum spune Marius Călin, „reangajează și celebrează spațiul public în moduri neconvenționale și determinante pentru societatea românească din orașul contemporan”.

Arhitectul care conduce biroul X Architecture & Engineering este de părere că regenerarea urbană este „un semn al modului de comunicare contemporan”.

„Regenerarea urbană este esențială prin ceea ce reconstruiește împotriva apatiei și abandonului urban și ca redescoperire și înnobilare a spațiului urban. Consider inovația urbană ca fiindu-ne tuturor necesară – transgenerațională, fără paseim, cu spații ale timpului nostru și categoric învățând să evităm diagramarea urbană a unor perioade anterioare, nepolitizată. A fi înțeleasă, practicată, în sensul integrator al funcționarii Bucureștiului ca oraș contemporan. Da – ni se tot spune, e greu… dar dincolo de implicarea noastră profesională merită s-o facem. Orașele nu apar la comandă, orașele se descoperă asemenea unei partituri.”

ELLE DECO MC page-0001ELLE DECO MC page-0002ELLE DECO MC page-0003

Loading...