Într-un interviu acordat recent publicației Agenda Construcțiilor, Mihai Păduroiu a explicat importanța elementelor de sustenabilitate în sectorul imobiliar.

CEO-ul Office Division al One United Properties a explicat că toate dezvoltările rezidențiale din portofoliu primesc certificare Green Gomes din partea Romania Green Building Council, în vreme ce clădirile de birouri beneficiază de cele mai riguroase certificări în materie de eficiență energetică și siguranță la locul de muncă, precum LEED Platinum sau WELL Health & Safety.

„De exemplu, One Tower, clădirea de birouri parte a dezvoltării multifunctionale One Floreasca City, este prima cladire de birouri din România care obține certificarea LEED v4 Platinum Building Design and Construction, nivelul superior prevăzut de aceasta certificare. Acordăm așadar o atenție sporită acestui capitol și suntem pionieri în acest sens. Anul acesta am anunțat și un parteneriat pentru certificările LEED ZERO CARBON și cu Veolia Romania Soluții Integrate pentru implementarea de soluții de eficientizare energetică sustenabile în dezvoltările noastre rezidențiale - așa cum vor fi, de exemplu, dezvoltările One Peninsula și One Lake District, care vor beneficia de un sistem de încălzire și răcire geoexchange.”

Mihai Păduroiu în Agenda Construcțiilor

Interviul complet aici.


Loading...