Cel mai recent cover story al Forbes Life România spune povestea lui Claudio Cisullo, Președintele Consiliului de Administrație One United Properties și investitor care și-a arătat încrederea în România prin faptul că a venit aici să facă afaceri solide, pe termen lung.

Claudio Cisullo este fondator și președinte al CC Trust Group AG, un business de familie activ la nivel internațional, cu investiții în sectoarele biotehnologiei, mărfurilor, agrementului, produselor farmaceutice, serviciilor profesionale, imobiliarelor și tehnologiei. Are o experiență de peste 30 de ani în finanțe corporative, M&A, capital de risc și capital privat și este investitor activ pe piața imobiliară rezidențială și comercială de câțiva ani. Printre altele, este și fondatorul și președintele executiv al Chain IQ Group AG, președintele ACC One Holding AG, membru al Fundației de drept și economie la Universitatea din St. Gallen și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Elvețiene pentru Antreprenori.

„România m-a impresionat de la bun început printr-o dinamică și o energie incredibile”, mărturisește Claudio Cisullo pentru Forbes Life, „în special în București. Românii sunt un popor cu suflet cald, un popor care îmi amintește adesea de Italia, țară în care își are rădăcinile familia mea. Dezvoltarea economică a acestei țări este captivantă și am știut din prima clipă că vreau să fac parte din povestea dezvoltării ei. Forța de muncă este tânără, extrem de dinamică și are o atitudine care impresionează, lăsând impresia că totul este posibil. Oamenii vor să realizeze ceva, vor să-și facă o viață mai bună – sunt lucruri pe care le simți cu adevărat atunci când lucrezi sau investești în România.”

Despre contextul pandemic și cum a afectat el mediul de business, Președintele CA al One United Properties adaugă:

„2020 a fost un an dificil pentru toată lumea. În același timp însă, a fost un an care a demonstrat că, atunci când îți cunoști afacerea îndeaproape și înțelegi mediul în care îți desfășori activitatea, chiar și cele mai dificile situații pot fi ținute sub control și gestionate în mod eficient. Ca antreprenor, eu nu cred că un nou ciclu economic ar trebui să ne schimbe mentalitatea. Apar tendințe noi, altele dispar treptat – ceea ce trebuie să facem este să ne adaptăm la noile circumstanțe. Singura diferență dintre schimbările economice inițiate de pandemia globală și orice alt ciclu economic este aceea că, de data aceasta, știm exact când s-a declanșat schimbarea.”

Interviul complet în cel mai recent număr Forbes Life România.


Loading...