One United Properties (BVB: ONE), principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță că dezvoltarea rezidențială One Cotroceni Park a obținut precertificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council, care se acordă unei dezvoltări imobiliare aflate în faza de execuție.

One Cotroceni Park a trecut cu succes printr-o serie de verificări și simulări și a obținut precertificarea prin asumarea și întrunirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitate față de mediu.

Dezvoltarea rezidențială prevede peste 850 de locuințe cu design modern și finisaje premium, dispuse pe 11 etaje. Clădirile vor oferi o vedere panoramică asupra Palatului Cotroceni, Grădinii Botanice sau Palatului Parlamentului și vor beneficia de trei parcări subterane, spații comerciale la parter, apartamente cu grădină la etajul al doilea și penthouse-uri moderne la etajele superioare.

Precertificarea Green Homes obținută de One Cotroceni Park a fost acordată pe baza unei serii de măsuri adoptate de dezvoltator, cu numeroase beneficii pentru viitorii rezidenți, precum: performanță energetică ridicată conform principiilor nZEB (near zero energy), surse de energie regenerabilă – fotovoltaice, nivel ridicat de confort oferit de spațiile verzi, materiale și finisaje care oferă o calitate superioară a mediului interior şi impact pozitiv asupra sănătăţii locuitorilor. Locuințele de la One Cotroceni Park beneficiază și de unități sanitare cu consum redus de apă, irigații eficiente și spații verzi.

„Precertificarea Green Homes obținută de One Cotroceni Park continuă seria de măsuri pe care compania noastră le implementează pentru a oferi dezvoltări rezidențiale sustenabile. Toate aceste măsuri de eficiență energetică înseamnă nu numai un spațiu de locuit sănătos și cu impact minim asupra mediului, ci și alte beneficii importante pentru rezidenți, precum reduceri la facturile lunare prin economii semnificative de energie și apă sau accesul la conceptul de credite imobiliare verzi. Prin colaborarea cu Romania Green Building Council, ne-am asumat un angajament ferm de a certifica Green Homes întregul nostru portofoliu rezidențial, fiind printre primii dezvoltatori din România care au aplicat strategiile privind eficiența energetică și amprenta de carbon înainte de apariția cerințelor legislației naționale nZEB”,

spune Beatrice Dumitrașcu, CEO Residential Division One United Properties.

Dezvoltat pe locul fostei platforme Ventilatorul, pe o suprafață de 5,8 hectare, One Cotroceni Park se conturează ca cel mai ambițios proiect de regenerare urbană din Bucureștiul actual, care, odată finalizat, va reda orașului o zonă nevalorificată, cu multiple beneficii pentru comunitate. Astfel, un alt criteriu important luat în calcul de Romania Green Building Council l-a reprezentat revitalizarea unui teren industrial dezafectat, cu impact pozitiv asupra orașului. Totodată, proiectul este prevăzut cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice și alte măsuri pentru încurajarea soluțiilor de mobilitate sustenabilă. Precertificarea Green Homes va fi urmată de certificarea verde după finalizarea dezvoltării.

Green Homes este cel mai robust sistem internațional de certificare, conceput special pentru îmbunătățirea sectorului rezidențial. Acesta este recunoscut internațional și încurajează construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru ocupanți. Green Homes este liderul sistemelor de certificare aplicabile la nivelul sectorului clădirilor rezidențiale, măsurând performanțele acestora din punct de vedere al sustenabilității lor încă din etapa de proiectare. Sistemul este recunoscut la nivel internațional și apreciat de către Comisia Europeană ca model de bune practici.

One Cotroceni Park propune un concept imobiliar unic cu funcțiuni mixte și se conturează ca un adevărat oraș în oraș, compus dintr-o zonă rezidențială, un business park cu două clădiri de birouri și o zonă comercială care va oferi acces la o gamă largă de servicii și facilități integrate: spații verzi, restaurante, piste de alergare și ciclism, cafenele, sală de gimnastică, piscină, farmacie, servicii de curățenie, cinema, birouri dinamice, apartamente moderne și facilități educaționale.

One Cotroceni Park beneficiază de precertificare LEED Platinum v4, care atestă funcționarea durabilă și impactul minim asupra mediului și se află în curs de obținere a certificării WELL Health and Safety, care evaluează sănătatea și bunăstarea la locul de muncă.


Loading...