În fiecare an, Brand Finance evaluează mii dintre cele mai mari branduri ale lumii și publică peste 100 de rapoarte, clasificând branduri în toate sectoarele și țările. Cele mai valoroase 50 de branduri din România sunt incluse în clasamentul anual Brand Finance Romania 50.

Brandul One United Properties a intrat anul acesta în topul brandurilor românești, direct pe poziția a 24-a, cu o valoare de 49 de milioane de euro, o intrare remarcabilă în acest top pentru un brand local.

În total, valoarea combinată a celor mai valoroase 50 de branduri din România a crescut cu 13% față de anul anterior, ajungând la peste 6,6 miliarde de euro – mult peste ritmul de redresare al economiei românești în ansamblu (4,7% în 2022). Din nou, o dovadă că afacerile sub branduri puternice se dezvoltă chiar și intr-un mediu turbulent.

Mărcile create de sectorul privat în ultimele trei decade domină clasamentul top 50. Brandurile noi, create și dezvoltate de antreprenori și companii private în ultimii 30 de ani, reprezintă peste 60% din Brand Finance Romania 50 2022 – atât ca număr de branduri, cât și ca valoare totală.

Raportul Brand Finance România 50 2023 poate fi accesat aici.


Loading...